Regeringen vil kunne afvise russisk gasledning
Foto: Free/Privatfoto/ritzau
Politik Af
Tilladelsen til den omstridte russiske gasledning Nord Stream 2 bliver nu et spørgsmål for regeringens topministre.

Det skriver Politiken lørdag.

Hidtil har tilladelser til sådanne projekter formelt været et administrativt spørgsmål, som blev håndteret af Energistyrelsen.

Men regeringen har nu sendt et lovforslag i høring, som skal gøre det muligt at afvise rørledninger som Nord Stream på dansk søterritorie, hvis de strider mod Danmarks udenrigs- og sikkerhedspolitiske interesser.

Konkret lægger regeringen op til at ændre kontinentalsokkelloven, så udenlandske ansøgninger om rørledninger først skal vurderes af Udenrigsministeriet, skriver Politiken.

Indstillingen fra ministeriet skal ifølge regeringen basere sig på "et frit, politisk skøn", hvor de danske diplomater kan inddrage alt fra hensyn til statens sikkerhed til "europæiske og alliancemæssige hensyn" og "generelle strategiske betragtninger".

"Det er vurderingen, at afgørelser af ansøgninger om nedlæggelse af rørledningsanlæg på søterritoriet er af en sådan karakter, at de mest hensigtsmæssigt træffes på ministerniveau," lyder det i regeringens bemærkninger til lovforslaget.

Håbet for Nord Stream-konsortiet, som er ejet af det russiske selskab Gasprom, er, at udbygningen allerede kan gå i gang til næste år, og at gassen kan flyde i de nye rør fra 2020.

Gasledningen er særdeles omdiskuteret, da kritikere mener, at gasleverancerne kan blive brugt som politisk instrument af den russiske præsident, Vladimir Putin.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Trustpilot: Udlændinge er med til at uddanne os

Iværksætterpanel om lønkrav: Lav en blanding af løn og aktier

Taxakunder raser over standardpriser der let kan lande på det dobbelte

Burberry brænder tasker, tøj og parfume for millioner

Brøndby sælger Christian Nørgaard til Fiorentina og opjusterer forventningerne

Taxa har banket startprisen ned til 3 kr. - med ét bestemt formål

EU vil stoppe dansk indgreb mod lastbiler

Torsdagens aktier: Mærsk trampede til tops og trak C25 i grønt

EU advarer om brexit-kollaps: Lange køer, nyt papirarbejde og stor økonomisk skade