Energiminister vil udfase støtten til vind- og solenergi
Foto: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph
Politik Af
Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil i 2017 præsentere rammerne for en ny energiaftale for årene efter 2020, og blandt elementerne i denne vil være at statsstøtten til etablerede vedvarende energikilder skal udfases.

Det skriver Berlingske Business.

- Jeg tror, vi kommer til at se, at nye teknologier har brug for statsstøtte, og der skal vi stadig kunne være fødselshjælper. Men når teknologier har være gennemgående i 20, 30 eller 40 år, så skal de nærme sig det at kunne stå på egne ben. Det må være målet, at de kan klare sig uden tilskud, siger Lars Chr. Lilleholt til Berlingske Business.

Igennem en årrække har vedvarende energi bevæget sig i retning af, at kunne klare sig uden støtte. Hvis ikke det var for det enorme fald i elpriserne gennem den senere tid, ville flere havvindmølleparker, heriblandt den kommende Kriegers Flak-havvindmøllepark, således kunne have klaret sig selv.

Netop elprisens bevægelser er derved en afgørende faktor for, hvorvidt en udfasning af statsstøtten er realistisk på kortere sigt, mener energiekspert Anders Plejdrup Houmøller, der melder sig skeptisk over for realismen i ministerens tidshorisont.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Novo-studie: Nyt produkt slår eget og konkurrentens

Løkke rykker hurtigt: Rasmus Jarlov er ny erhvervsminister

Kina: USA's handelspolitik vil gå ud over amerikanerne selv

Mens du sov: Trump beordrer stop for splittelse af asylfamilier

Topchef Casper Henningsen: "Ja, jeg har fejlet ad helvede til"

Dansk svinegigant vil på børsen til oktober

Aktier: Netflix, Facebook og andre tech-aktier sender USA i plus

Jens Klarskov efter fratrædelse: "Der sker mange mærkelige ting"

"Vi har lavet en aftale, der er gensidig med Jens, hvor det er tid til, at han stopper"