Energiminister vil udfase støtten til vind- og solenergi
Foto: Scanpix/Sophia Juliane Lydolph
Politik Af
Energiminister Lars Chr. Lilleholt (V) vil i 2017 præsentere rammerne for en ny energiaftale for årene efter 2020, og blandt elementerne i denne vil være at statsstøtten til etablerede vedvarende energikilder skal udfases.

Det skriver Berlingske Business.

- Jeg tror, vi kommer til at se, at nye teknologier har brug for statsstøtte, og der skal vi stadig kunne være fødselshjælper. Men når teknologier har være gennemgående i 20, 30 eller 40 år, så skal de nærme sig det at kunne stå på egne ben. Det må være målet, at de kan klare sig uden tilskud, siger Lars Chr. Lilleholt til Berlingske Business.

Igennem en årrække har vedvarende energi bevæget sig i retning af, at kunne klare sig uden støtte. Hvis ikke det var for det enorme fald i elpriserne gennem den senere tid, ville flere havvindmølleparker, heriblandt den kommende Kriegers Flak-havvindmøllepark, således kunne have klaret sig selv.

Netop elprisens bevægelser er derved en afgørende faktor for, hvorvidt en udfasning af statsstøtten er realistisk på kortere sigt, mener energiekspert Anders Plejdrup Houmøller, der melder sig skeptisk over for realismen i ministerens tidshorisont.

/ritzau/FINANS

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSe dig for med biotek-papirer

Sponsoreret af
Investtech

Forsiden lige nu


Øko-kok har knækket koden: "Hemmeligheden er, at vi aldrig har villet lave en Michelin-restaurant"

Superkok på stjernedagen: "Det er selvfølgelig en vildt vigtig dag"

Trump raser over FBI-anklager: "De griner deres røv i laser i Moskva"

Cirkus Michelin er i byen

Før kapitalmarkedsdag: Nu bestiller Mærsk og rivaler dusinvis af nye skibe

USA: Markederne holder lukket grundet Presidents Day

A.P. Møller får bøde for at bruge ulovlig arbejdskraft

Aktiestrateg om Kina: Sådan får du et "match made in heaven"

Deutsche Bank fyrer i investeringsarm