Mitt Romney anbefaler Cruz for at stække Donald Trump
Foto: Scanpix
Politik Af
Partitoppen hos Republikanerne fortsætter med at kæmpe imod en nominering af Donald Trump som deres partis præsidentkandidat.

 Fredag har Republikanernes kandidat ved det seneste præsidentvalg, Mitt Romney, valgt offentligt at give sin stemme til Texas-senator Ted Cruz i sin hjemstat Utah.

Ted Cruz er ellers også en upopulær skikkelse i Republikanernes partitop, men Romney skriver på Facebook, at en stemme på Cruz er den bedste måde at forhindre Trump i at vinde.

"Den eneste måde vi kan opnå et åbent konvent, er hvis senator Ted Cruz får succes i så mange af de resterende primærvalg som muligt," skriver rigmanden.

Det er ganske utraditionelt, at en tidligere nomineret præsidentkandidat går ud og støtter en kandidat udelukkende for at stække en anden kandidat. Men primærvalgene i 2016 forløber heller ikke helt som sine forgængere.

 Alene snakken om et åbent konvent er utraditionel, da det ikke har fundet sted siden 1948, og normalt anser man det som et succeskriterium, at partiet bakker op om den kandidat, der får størst tilslutning i de første måneder af primærvalgene.

Men Donald Trump har skabt furore i det gamle republikanske parti, og det har fået flere af partiets topskikkelser til åbent at erklære, at de vil modarbejde, at Trump opnår det magiske antal delegerede inden partikonventet.

Hvis der ikke er en kandidat, der har opnået 1237 delegerede inden konventet, kan det bane vejen for nye afstemninger og sågar helt nye kandidater. Og så kan alt ske.

 Trump har cirka halvvejs i primærvalgene 678 delegerede ifølge CNN.

Donald Trump har i øvrigt taget til genmæle på Twitter, hvor han skriver:

"Mitt Romney er en forvirret mand, der ikke aner sine levende råd. Det er ikke så underligt, han tabte," skriver multimilliardæren.

Tidligere på måneden deltog Mitt Romney i præsidentkandidat John Kasichs kampagne i Ohio. Dengang gav han dog ikke en officiel anbefaling til Kasich. Kasich vandt dog efterfølgende i Ohio.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerSygemeldte skal i job hurtigst muligt

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


Rygter om Amazon-interesse sender fransk supermarkedskæde op

Storbank: Slår Nets-opkøb fejl kan det sende aktien 17 pct. ned

PFA-boss: Sådan ser jeg markederne lige nu

Efter Bavarians rutsjebanetur: Her er analytikernes nye anbefalinger

Pandora-aktien dykker over 6 pct på nyt om kampagneflop

ALK-topchef må lukke del af fransk produktion: Værre møg at have mug i luften

Bavarian Nordic: Amerikanere øger shortposition

Pandora i stort kursfald - her er topchefens svar på kritisk analyse

Nordea skifter chef i prestige-afdeling efter tab af Nykredits børsnotering