Mitt Romney anbefaler Cruz for at stække Donald Trump
Foto: Scanpix
Politik Af
Partitoppen hos Republikanerne fortsætter med at kæmpe imod en nominering af Donald Trump som deres partis præsidentkandidat.

 Fredag har Republikanernes kandidat ved det seneste præsidentvalg, Mitt Romney, valgt offentligt at give sin stemme til Texas-senator Ted Cruz i sin hjemstat Utah.

Ted Cruz er ellers også en upopulær skikkelse i Republikanernes partitop, men Romney skriver på Facebook, at en stemme på Cruz er den bedste måde at forhindre Trump i at vinde.

"Den eneste måde vi kan opnå et åbent konvent, er hvis senator Ted Cruz får succes i så mange af de resterende primærvalg som muligt," skriver rigmanden.

Det er ganske utraditionelt, at en tidligere nomineret præsidentkandidat går ud og støtter en kandidat udelukkende for at stække en anden kandidat. Men primærvalgene i 2016 forløber heller ikke helt som sine forgængere.

 Alene snakken om et åbent konvent er utraditionel, da det ikke har fundet sted siden 1948, og normalt anser man det som et succeskriterium, at partiet bakker op om den kandidat, der får størst tilslutning i de første måneder af primærvalgene.

Men Donald Trump har skabt furore i det gamle republikanske parti, og det har fået flere af partiets topskikkelser til åbent at erklære, at de vil modarbejde, at Trump opnår det magiske antal delegerede inden partikonventet.

Hvis der ikke er en kandidat, der har opnået 1237 delegerede inden konventet, kan det bane vejen for nye afstemninger og sågar helt nye kandidater. Og så kan alt ske.

 Trump har cirka halvvejs i primærvalgene 678 delegerede ifølge CNN.

Donald Trump har i øvrigt taget til genmæle på Twitter, hvor han skriver:

"Mitt Romney er en forvirret mand, der ikke aner sine levende råd. Det er ikke så underligt, han tabte," skriver multimilliardæren.

Tidligere på måneden deltog Mitt Romney i præsidentkandidat John Kasichs kampagne i Ohio. Dengang gav han dog ikke en officiel anbefaling til Kasich. Kasich vandt dog efterfølgende i Ohio.

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Mens du sov: Aktiekorrektion "er blot en appetitvækker - hovedretten kommer senere"

JPMorgan sænker Vestas-kursmål med 5 pct

Mens du sov: Walmart sendt i gulvet med over 10 pct.

Søren Skou sender Mærsk på en ny hestekur

Det sker i dag: Løfter Genmab sløret for salgsforventninger til 2018?

Overskud vokset 1200 pct på et år: Kundeloyalitet skaber guld på bundlinjen

Byggeriet misser store digitale gevinster

Det skal du vide om aktiemarkedet onsdag

Professor: Direktørbonusser bliver givet mod hensigten