Politik Af
I en tid hvor kommunerne sparer på børnehaver, plejehjem og hospitaler, skal staten ikke bruge flere penge på at bringe ventetiden på familiesammenføring ned.

Sådan lyder meldingen fra Dansk Folkeparti og Socialdemokraterne, efter at det er kommet frem, at flygtninge fremover risikerer at skulle vente ti måneder på at få deres familie til Danmark.

- Så kan vi blive ved med at kaste penge ned i et sort hul. Hvis man giver en ekstrabevilling, skal man tage penge fra andre dele af det offentlige, og det har vi ingen planer om, siger udlændingeordfører Martin Henriksen (DF).

Der kommer rekordmange flygtninge og immigranter til Danmark, derfor er det naturligt, at sagsbehandlingstiden bliver længere, samtykker indfødsretsordfører Mattias Tesfaye (S).

- Det er møg træls for de mennesker, det rammer. Men der bruges allerede flere ressourcer end nogensinde før på asylansøgninger og familiesammenføringer, siger socialdemokraten.

Udlændingestyrelsen har besluttet at ændre markant på de såkaldte servicemål, som angiver, hvor lang tid sagsbehandlingen maksimalt må tage. Samtidig forventes også den samlede asylproces at blive længere i løbet af 2016.

Samlet set betyder det, at den enkelte flygtning kan komme til at vente mere end et halvt år længere end i dag på at få familiesammenføring.

Det kan blive et spørgsmål om liv eller død for familien, som venter i Syrien, påpeger flere organisationer. Men det er ikke de danske politikeres ansvar, mener Martin Henriksen.

- Det er jo ikke mig, der har valgt at efterlade min familie i Syrien og håbe på, at jeg kan hente dem til Danmark. Det må de selv tage ansvaret for, siger udlændingeordføreren.

Han frygter ikke, at ventetiden vil stå i vejen for, at flygtninge har overskud til at bygge en ny fremtiden op i Danmark.

- Integrationen kommer til at slå fejl, fordi der kommer så mange til Danmark. Antallet er så voldsomt, at vi ikke kan integrere, mener Martin Henriksen.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerHver tredje møder syg på arbejde

Sponsoreret af
Danica Pension

Forsiden lige nu


Dansk speed-dating i Silicon Valley: "Hello her er 50.000 dollar"

Gyldendals topchef stopper efter 18 år på posten

Novo: Jyske hæver kursmål til 370 kr. fra 330 kr.

Dansk biotekselskab bekræfter børsplaner

Nordeas og Jyske Banks kunder får Apple Pay i dag

Det skriver medierne: Novo overhalet af rival i USA

Fokus på finans-aktier når børsen åbner

Novozymes taber patentsag og skal betale knap 50 millioner

EU-lande vil begrænse udstationering til 18 måneder