Helle Ib, politisk kommentator

Væltede Eva Kjer fortryder intet trods kritik
Foto: Scanpix
Politik Af
Trods kritikken, som tvang Eva Kjer Hansen (V) til at trække sig, mener den nu tidligere miljø- og fødevareminister ikke, at hun kunne have handlet anderledes.

Det siger hun under ministeroverdragelsen i Miljø- og Fødevareministeriet mandag - to dage, efter at hun lørdag selv valgte at trække sig.

"Som jeg har nævnt tidligere, så meddelte jeg lørdag morgen statsministeren, at jeg trak mig. Jeg synes, det er rigtig vigtigt med en borgerlig regering. Hvis min person var det, der stod i vejen, så er det klart, så trækker jeg mig."

Hvorfor nåede du først til den konklusion lørdag?

"Det har jeg ingen kommentarer til."

Mener tallene er korrekte

Den nu tidligere minister understreger, at hun "gjorde meget for De Konservative" under forhandlingerne om landbrugspakken.

"Jeg kan ikke sige, at tallene er urigtige, når jeg mener, at de er korrekte. Jeg kan ikke se, at jeg kunne have gjort noget anderledes," siger Eva Kjer Hansen.

Hun betegner hele forløbet som "meget beklageligt" og "trist for Folketinget":

"Det er trist med en diskussion, hvor jeg bliver kaldt en løgner og beskyldes for at have manipuleret med tal - og vi endte med en situation, hvor tallene alligevel er grundlaget for L68."

Ved ministeroverdragelsen gav Eva Kjer Hansen en megafon til sin arvtager - tidligere uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) - som han kunne bruge, når han skulle gøre opmærksom på tal i kommende lovforslag.

Stikpille til K

Gaven har en slet skjult henvisning til, at Eva Kjer mener, at hverken De Konservative eller rød blok har hørt ordentligt efter, når beregningerne fra landbrugspakken er blevet gennemgået i forhandlingerne.

"Brug den, så du er sikker på, at alle i lokalet har hørt, hvad du siger," lyder det fra Eva Kjer.

Dermed sendte hun en stikpille til De Konservatives landbrugsordfører, Rasmus Jarlov, som var en af hovedkræfterne bag ministerens afgang. Han var ikke sen til at svare igen på det sociale medie Twitter:

"Beder til at ny minister forstår, det ikke er nok at råbe højt, men at der også skal råbes sandt. Held og lykke."

Hvorvidt Eva Kjer Hansen føler sig retfærdigt behandlet af støttepartiet, vil hun ikke kommentere. På samme vis nægter hun at svare på, om Lars Løkke Rasmussen beordrede hendes afgang.

Om der nu er lagt i kakkelovnen til en grøn tillægsaftale - som efterspurgt af De Konservative - overlader Eva Kjer Hansen til sin efterfølger at svare på.

/ritzau/

Hvad mener du - deltag i debatten

Børsen vil rigtig gerne vide, hvad du mener om denne historie. Bidrag gerne med holdninger, gode ideer og konstruktive indspark. Vi ønsker en god og saglig debat. Du kan læse om vores debatregler her.

Med venlig hilsen
Thomas Bernt Henriksen, debatredaktør

Kun for Premium-kunder

Mest læste

π