Løkke udpeger ny miljø- og fødevareminister kl. 13
Løkke melder ud kl.13.00, hvem Eva Kjer Hansens afløser bliver på posten som miljø- og fødevareminister.
Foto: Scanpix
Politik Af
Det bliver kl. 13, at Danmark får en ny miljø- og fødevareminister. 

"Nu går turen mod København, hvor jeg kl. 13.00 præsenterer den nye miljø- og fødevareminister for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim på Amalienborg," skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil. 

En ny minister skal udpeges, fordi Eva Kjer Hansen (V) lørdag trådte tilbage som miljø- og fødevareminister, efter et flertal i Folketinget havde erklæret mistillid til hende som minister.

I weekenden sagde præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, til Børsen, at Lars Løkke Rasmussen bør dele det nuværende Miljø- og Fødevareministerium op i to. Ministerierne blev slået sammen, da regeringen kom til magten for under et år siden.

 "Vi håber, vi får en miljøminister, for det har vi ikke haft. Miljøet har ikke haft en miljøminister, mens Eva Kjer Hansen har siddet," sagde Ella Maria Bisschop-Larsen. 

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, håber på det samme. Med dagens melding fra statsministeren tyder det dog ikke på, at de får deres ønske opfyldt, men at ministeriet forbliver samlet. 

Historien tro kan den nye minister enten komme fra Venstres folketingsgruppe eller udefra. Sidstnævnte var tilfældet sidste år, da Carl Holst (V) gik af som forsvarsminister.

Han blev afløst af partifællen Peter Christensen, der ikke blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni sidste år.

Hos analytikerne er det især bud som Ulla Tørnæs, Søren Gade, Jakob Ellemann-Jensen og Jakob Jensen, som er gået igen i weekendens spekulationer over, hvem den nye minister bliver.
 

Dejligt med en morgenløbetur med interessante mennesker i solskin ved Marienborg. Nu går turen mod København, hvor jeg...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on Monday, February 29, 2016


Børsen anbefalerForsiden lige nu


René Sindlev og Aldo Petersen slås om millionudbetaling

Nu skal der ryddes op i støttejungle på 4,7 mia

Hackere og Janet Yellen malede Wall Street i rødt

Vestager truer nu Google med ny bøderegn

Dansk hacker: Angreb mod Mærsk kan være et røgslør

Tidligere nazihovedkvarter bliver hotel

Zuckerberg: Facebook runder to milliarder brugere

Aldi i ny satsning: Ud med korte kassebånd og ind med flaskeautomater

Bestseller-ejer og Visa satser milliarder på Nets-rival