Løkke udpeger ny miljø- og fødevareminister kl. 13
Løkke melder ud kl.13.00, hvem Eva Kjer Hansens afløser bliver på posten som miljø- og fødevareminister.
Foto: Scanpix
Politik Af
Det bliver kl. 13, at Danmark får en ny miljø- og fødevareminister. 

"Nu går turen mod København, hvor jeg kl. 13.00 præsenterer den nye miljø- og fødevareminister for Hans Kongelige Højhed Prins Joachim på Amalienborg," skriver Lars Løkke Rasmussen på sin Facebook-profil. 

En ny minister skal udpeges, fordi Eva Kjer Hansen (V) lørdag trådte tilbage som miljø- og fødevareminister, efter et flertal i Folketinget havde erklæret mistillid til hende som minister.

I weekenden sagde præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Ella Maria Bisschop-Larsen, til Børsen, at Lars Løkke Rasmussen bør dele det nuværende Miljø- og Fødevareministerium op i to. Ministerierne blev slået sammen, da regeringen kom til magten for under et år siden.

 "Vi håber, vi får en miljøminister, for det har vi ikke haft. Miljøet har ikke haft en miljøminister, mens Eva Kjer Hansen har siddet," sagde Ella Maria Bisschop-Larsen. 

SF's formand, Pia Olsen Dyhr, håber på det samme. Med dagens melding fra statsministeren tyder det dog ikke på, at de får deres ønske opfyldt, men at ministeriet forbliver samlet. 

Historien tro kan den nye minister enten komme fra Venstres folketingsgruppe eller udefra. Sidstnævnte var tilfældet sidste år, da Carl Holst (V) gik af som forsvarsminister.

Han blev afløst af partifællen Peter Christensen, der ikke blev valgt ind i Folketinget ved valget i juni sidste år.

Hos analytikerne er det især bud som Ulla Tørnæs, Søren Gade, Jakob Ellemann-Jensen og Jakob Jensen, som er gået igen i weekendens spekulationer over, hvem den nye minister bliver.
 

Dejligt med en morgenløbetur med interessante mennesker i solskin ved Marienborg. Nu går turen mod København, hvor jeg...

Posted by Lars Løkke Rasmussen on Monday, February 29, 2016Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Renten kravler over 3 pct i USA: "Tidevandet er også ved at vende for de danske renter"

Bondo står fast på krav om lærernes arbejdstid

Aktiestatus: Nordea og Novozymes til bunds i negativt marked

Regeringen kridter banen op før finansloven: Så meget er der at slås om i efteråret

Kriseramt Fitness.dk skiller sig af med fem træningscentre

Investeringsbank: Dansk børsmarked fyldt med små oversete aktier

Kineserne har gæld for 6700 mia. dollar: Kan bremse den kinesiske vækst

Anders Dam afviser aktiesalg til Nykredit i bankbryllup

Aktiefest i ølgigant: Nu håber direktøren på varm dansk sommer