Rød blok: Helt rigtigt at fyre Eva Kjer Hansen
Miljøordfører Ida Auken (R) siger at hun ikke kan have tillid til hvad der kommer fra Eva Kjer Hansens (V) ministerium.
Foto: Scanpix
Politik Af
Hun har ikke lyttet til sine kritikere, og hun har sminket udregningerne bag regeringens landbrugspakke. Derfor er hun nødt til at forlade sin ministertaburet.

 Nogenlunde sådan lyder meldingen fra De Radikale, Enhedslisten, SF og Alternativet om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

Dermed støtter partierne ikke overraskende De Konservatives beslutning om at udtrykke mistillid til hende.

Langt fra tilfreds

Radikales miljøordfører Ida Auken er langt fra tilfreds med de svar, som Eva Kjer Hansen gav tirsdag ved en eksperthøring og på et samråd om den omstridte landbrugspakke.

"I dag gav vi ministeren alle muligheder for at blive klogere og lytte til dem, der har lavet tallene," siger Ida Auken og henviser til syv forskere, som deltog i høringen.

"Det valgte hun ikke at gøre, og derfor kan vi ikke have tillid til det, der kommer ud fra hendes ministerium," siger Ida Auken.

Hun håber, at der efter Eva Kjer Hansen følger en miljøminister, som tager miljøet alvorligt og arbejder til gavn for det.

"Mit håb er, at der kommer en ny, ydmyg minister, som faktisk er miljøminister. Vi havde ikke en miljøminister," siger Ida Auken.

Forskere mener pakken vil skade


Et panel på syv forskere i vandmiljø vendte på dagens eksperthøring tommelfingrene nedad for regeringens beregningsgrundlag. Pakken vil skade vandmiljøet, sagde de.

Heller ikke SF kommer til at savne Eva Kjer Hansen, hvis det hele ender med, at Eva Kjer må gå af.

"Det er fuldt forståeligt at De Konservative ikke længere har tillid til Eva Kjer. Det har SF bestemt ikke," skriver miljøordfører Lisbeth Bech Poulsen i en skriftlig kommentar.

"Jeg håber at det her bliver en lærestreg, så man ikke igen tror at man kan skade miljøet uden at stå til ansvar for det. Men næste gang, der kommer en landbrugspakke fra regeringen, kommer vi da til at dobbelttjekke alle tal," varsler SF'eren.

Også Enhedslisten lægger vægt på, at Eva Kjer Hansen ikke har erkendt det, som partiet kalder "forkerte beregninger".

"Hun havde alle muligheder"


"Under dagens tre timer lange samråd havde Eva Kjer Hansen alle muligheder for at indrømme, at der har været uærlighed, vildledning og forkerte beregninger i forbindelse med forhandlingerne om landbrugspakken," siger Enhedslistens miljøordfører, Maria Reumert Gjerding.

"Det ville Eva Kjer Hansen ikke, og med alle de forkerte oplysninger, vi nu kender til, så er der svært at se, hvorfor Folketinget skulle have tillid til ministeren," siger hun. 

I samme side af salen opfordrer Alternativet regeringen til at føre en mere miljøvenlig politik eller i det mindste at fremstille sin landbrugspolitik i et mere realistisk lys.

"For os er det vigtige nu, at regeringen lærer af den her sag: Enten må de kalde en spade for en spade og stå ved deres miljøskadelige politik, eller så må regeringen slå ind på en mere grøn kurs," siger natur- og landbrugsordfører Christian Poll.

/ritzau/
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerTV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Genmab-aktien bliver slagtet på børsen: Nede med 22 pct

Genmab-analytiker om aktiestyrt: Panik på børsen - nu skal du købe

Jefferies efter Genmab-fuser: Nu øges fokus på salget af Darzalex

Genmab i frit fald - aktie dykker 22 pct

Amazon-stifter vil tilbage til månen

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

Mens du sov: Olieprisen fortsætter stort fald - Italien på vej ud i politisk kaos

Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs

Købere af nybyggeri risikerer skattebombe