Cameron anbefaler at Storbritannien bliver i EU
Den britiske premierminister David Cameron.
Foto: Scanpix
Politik Af
Opdateret kl. 23.57 - Den britiske premierminister, David Cameron, siger, at han har fået, hvad han kom efter ved EU-topmødet i Bruxelles, der har godkendt rammerne for Storbritanniens fremtidige medlemskab af EU.

"Vi har fået en aftale, der giver Storbritannien særstatus i EU," siger David Cameron på et pressemøde i Bruxelles sent fredag aften.

Cameron fremhæver, at Storbritannien aldrig bliver del af "en europæisk superstat", aldrig skal indføre euro som valuta og har fået beskyttelse af britiske velfærdsydelser.

"Det er nok for mig, til at jeg kan anbefale, at Storbritannien forbliver som medlem af EU. Vi får det bedste af begge verdener," lyder det fra premierministeren.

Ifølge David Cameron er det nu op til det britiske folk at afgøre, om de vil være med eller ej. Selv tror han på, at Storbritannien nu kan holde sig "ude af de dele af EU, som ikke fungerer for os".

Den britiske premierminister understreger, at der ikke er noget i aftalen, der forhindrer yderligere integration mellem landene i EU-samarbejdet. Men han glæder sig over, at det nu står sort på hvidt, at Storbritannien ikke er bundet af en fælles målsætning om at bygge "en stadig tættere union".

"Jeg elsker ikke Bruxelles. Jeg elsker Storbritannien," siger Cameron.

Forhandlingerne om den nye britiske aftale trak ud i Bruxelles, blandt andet fordi Danmark og Polen i de sidste timer stillede sig på hver deres side i debatten om, hvordan der kan udbetales børnepenge fra ét land til et andet i EU, når forældre og børn bor i forskellige lande.

Cameron glæder sig over, hvordan den del af aftalen er landet.

"Den sætter en stopper for, at folk kan komme til vores land og få noget til gengæld for ingenting."

"Jeg kom for at gøre en ende på den praksis med at sende børnepenge til udlandet på det britiske niveau - både for nuværende og kommende krav - og jeg har opnået begge dele," siger David Cameron.

Den britiske premierminister ønsker fredag aften ikke at sige, hvornår han har tænkt sig at holde folkeafstemning. Men han lover, at meddelelsen kommer snart.

/ritzau/
Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Dansk robotdirektør: Vi ønsker ingen ændringer i Tyskland

Løkke til Konservative: Vi har lagt skænderierne bag os

Den bedste af 72 blindsmagte rødvine

Keolis bryder tavsheden: Undskylder for letbanekaos

Kapitalfonden EQT: Jysk flykomet kan børsnoteres

6 fremtidsbiler fra Frankfurt

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Iran trodser USA's advarsler og gennemfører missiltest