Løkke vil kæmpe for lavere danske børnepenge til udlandet
Storbritanniens premierminister David Cameron (tv) og den danske statsminister Lars Løkke Rasmussen (th).
Foto: Scanpix
Politik Af
Opdateret kl. 17.40 - Premierminister David Cameron skal have en god aftale om EU-reformer, så han kan vinde en folkeafstemning i Storbritannien om at blive i EU.

"Det er jo det vigtigste overhovedet," siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) torsdag ved ankomsten til EU-topmødet i Bruxelles.

"Nogle af de ting, som Cameron har sat på dagsordenen, matcher også danske ønsker. Hele idéen om at indeksere børnechecken er i høj grad en idé, der har groet i vores have. Men det bliver svært," siger den danske statsminister.

Nogle østeuropæiske lande vil på EU-topmødet kæmpe for, at kun Storbritannien må indeksere børnepenge, så de bliver lavere, når de udbetales til børn i andre EU-lande med et lavere omkostningsniveau.

Men Lars Løkke Rasmussen er overbevist om, at Danmark også får glæde af sådan en aftale, hvis det lykkes at opnå enighed på topmødet.

"Kommer det her igennem, kommer det til at gælde generelt. Sådan tror jeg også, at EU-juraen vil være. Så min nervøsitet går mere på, om det overhovedet bliver stående," siger han.

Statsministeren siger, at "børnechecken har generet os frygteligt, siden den tidligere regering lagde sig ned for det, der er fortolkningen her i byen".

"Nemlig at selv om man lader børnene blive i Rumænien, så skal man have en dansk børnecheck med hjem. Det håber jeg da, at vi bliver i stand til at lave om på," siger han.

Flere østeuropæiske lande vil også begrænse de lavere børnepenge til kun at gælde for dem, der i fremtiden flytter til et rigere EU-land, så det ikke rammer dem, der allerede er flyttet.

Og det vil Lars Løkke Rasmussen i givet fald ikke have de store problemer med.

"Det er bedre, at det bliver lavet om, selv om det kun gælder fremadrettet, end at det ikke bliver lavet om," siger han.

Statsministeren siger, at "Danmark er et af de få lande, der fuldstændig støtter op omkring de britiske ønsker".

"Nu må vi se, hvor svært det bliver. Jeg tror jo, at alle forstår, hvor alvorlig en situation, vi står i, hvis ikke der bygges en politisk platform op i Storbritannien, der gør, at man kan vinde en folkeafstemning," siger han.

/ritzau/

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Renten kravler over 3 pct i USA: "Tidevandet er også ved at vende for de danske renter"

Bondo står fast på krav om lærernes arbejdstid

Aktiestatus: Nordea og Novozymes til bunds i negativt marked

Regeringen kridter banen op før finansloven: Så meget er der at slås om i efteråret

Kriseramt Fitness.dk skiller sig af med fem træningscentre

Investeringsbank: Dansk børsmarked fyldt med små oversete aktier

Kineserne har gæld for 6700 mia. dollar: Kan bremse den kinesiske vækst

Anders Dam afviser aktiesalg til Nykredit i bankbryllup

Aktiefest i ølgigant: Nu håber direktøren på varm dansk sommer