Politik Af
De militante islamister i Islamisk Stat vil kun blive besejret, hvis Syriens præsident, Bashar al-Assad, bliver fjernet fra magten, og dette mål vil blive opnået, siger Saudi-Arabiens udenrigsminister.

Den saudiarabiske minister, Adel al-Jubeir, der fredag talte om konflikten i Syrien på den årlig sikkerhedskonference i München, kalder Assad for "den værste og mest effektive magnet for ekstremister og terrorister i regionen".

"En fjernelse af Assad er en helt afgørende forudsætning for genoprettelsen af stabilitet," siger han og understreger videre:

"Det er vores mål, og vi vil opnå det. Men Islamisk Stat vil ikke blive besejret i Syrien, før der er sket et magtskifte i Damaskus."

Syrien har været det dominerede emne på konferencen, og der var fredag fokus på en aftale om våbenhvile, humanitær hjælp, politisk overgangsstyre og fortsat kamp mod islamisterne. Men der er udbredt skepsis over for, om aftalen vil blive overholdt.

"Syrien er alfa og omega som den største af menneskehedens kriser netop nu. Syrien er en krigszone, et muslimsk land i opløsning og et humanitært katastrofeområde. Og samtidig bliver Syrien fremholdt som årsag til mange følgekriser, og håbet om våbenhvile er derfor en langt større forhåbning om, at virkelighedsfornægtelsen stopper og modet taget til," skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung i en kommentar til sikkerhedskonferencens store tema.

Det var Rusland, USA, EU, en række andre lande og internationale organisationer, som har udarbejdet en aftale om et stop på fjendtlighederne i Syrien mellem regimet og en del af oprørerne i landet.

Aftalen indeholder et krav om, at der inden for en uge skal leveres humanitær nødhjælp til en række byer inklusiv Deir Ez Zour og udkanten af Damaskus.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde, efter at aftalens blev indgået, at Rusland vil fortsætte sine luftangreb, som udenrigsministeren hævder er rettet imod Islamisk Stat. Dette kan ifølge vestlige regeringer undergrave aftalen fuldstændigt.

/ritzau/dpa

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Han skabte sit livsværk - og mistede det: "Jeg havde ikke lyst til at være her mere"

Snart kan du betale med kryptovaluta i tusindvis af netbutikker

Bitcoin i ny rekord: Banker gennem 18.000 dollar

Hvor meget luksus kan man få for 8350 kr. i døgnet?

Emil Thorup: "Jeg gider ikke være danskeragtig og gå ud med knold og joggingtøj"

Bare 22 år og headhuntet til chef: Her er 7-Elevens gulddreng

Øen hvor stress er forbudt

Danskerne køber julegaver på nettet som aldrig før

Ugen der kommer: EU-domstol afsiger dom i sag om Uber