Politik Af
De militante islamister i Islamisk Stat vil kun blive besejret, hvis Syriens præsident, Bashar al-Assad, bliver fjernet fra magten, og dette mål vil blive opnået, siger Saudi-Arabiens udenrigsminister.

Den saudiarabiske minister, Adel al-Jubeir, der fredag talte om konflikten i Syrien på den årlig sikkerhedskonference i München, kalder Assad for "den værste og mest effektive magnet for ekstremister og terrorister i regionen".

"En fjernelse af Assad er en helt afgørende forudsætning for genoprettelsen af stabilitet," siger han og understreger videre:

"Det er vores mål, og vi vil opnå det. Men Islamisk Stat vil ikke blive besejret i Syrien, før der er sket et magtskifte i Damaskus."

Syrien har været det dominerede emne på konferencen, og der var fredag fokus på en aftale om våbenhvile, humanitær hjælp, politisk overgangsstyre og fortsat kamp mod islamisterne. Men der er udbredt skepsis over for, om aftalen vil blive overholdt.

"Syrien er alfa og omega som den største af menneskehedens kriser netop nu. Syrien er en krigszone, et muslimsk land i opløsning og et humanitært katastrofeområde. Og samtidig bliver Syrien fremholdt som årsag til mange følgekriser, og håbet om våbenhvile er derfor en langt større forhåbning om, at virkelighedsfornægtelsen stopper og modet taget til," skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung i en kommentar til sikkerhedskonferencens store tema.

Det var Rusland, USA, EU, en række andre lande og internationale organisationer, som har udarbejdet en aftale om et stop på fjendtlighederne i Syrien mellem regimet og en del af oprørerne i landet.

Aftalen indeholder et krav om, at der inden for en uge skal leveres humanitær nødhjælp til en række byer inklusiv Deir Ez Zour og udkanten af Damaskus.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde, efter at aftalens blev indgået, at Rusland vil fortsætte sine luftangreb, som udenrigsministeren hævder er rettet imod Islamisk Stat. Dette kan ifølge vestlige regeringer undergrave aftalen fuldstændigt.

/ritzau/dpa

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Droppede direktørjob og blev iværksætter: "Jeg har fundet et hul i markedet"

Pengene vælter ud af USA's statskasse: Runder minus på 4000 milliarder

Wall Street lukkede efterårsferien med grønne tal

Dansk direktør har sagt op i Siemens Gamesa

Fredagens aktier: Carlsberg til vejrs i stigende eliteindeks

Lars Seier-investering i gourmetrestaurant fører til lukning

Postnord får milliardindskud af Danmark og Sverige

Ny performance-bil med 370 hk og V6-brøl

PostNords bestyrelsesformand afliver fremtidige postkriser