Politik Af
De militante islamister i Islamisk Stat vil kun blive besejret, hvis Syriens præsident, Bashar al-Assad, bliver fjernet fra magten, og dette mål vil blive opnået, siger Saudi-Arabiens udenrigsminister.

Den saudiarabiske minister, Adel al-Jubeir, der fredag talte om konflikten i Syrien på den årlig sikkerhedskonference i München, kalder Assad for "den værste og mest effektive magnet for ekstremister og terrorister i regionen".

"En fjernelse af Assad er en helt afgørende forudsætning for genoprettelsen af stabilitet," siger han og understreger videre:

"Det er vores mål, og vi vil opnå det. Men Islamisk Stat vil ikke blive besejret i Syrien, før der er sket et magtskifte i Damaskus."

Syrien har været det dominerede emne på konferencen, og der var fredag fokus på en aftale om våbenhvile, humanitær hjælp, politisk overgangsstyre og fortsat kamp mod islamisterne. Men der er udbredt skepsis over for, om aftalen vil blive overholdt.

"Syrien er alfa og omega som den største af menneskehedens kriser netop nu. Syrien er en krigszone, et muslimsk land i opløsning og et humanitært katastrofeområde. Og samtidig bliver Syrien fremholdt som årsag til mange følgekriser, og håbet om våbenhvile er derfor en langt større forhåbning om, at virkelighedsfornægtelsen stopper og modet taget til," skriver den tyske avis Süddeutsche Zeitung i en kommentar til sikkerhedskonferencens store tema.

Det var Rusland, USA, EU, en række andre lande og internationale organisationer, som har udarbejdet en aftale om et stop på fjendtlighederne i Syrien mellem regimet og en del af oprørerne i landet.

Aftalen indeholder et krav om, at der inden for en uge skal leveres humanitær nødhjælp til en række byer inklusiv Deir Ez Zour og udkanten af Damaskus.

Den russiske udenrigsminister, Sergej Lavrov, sagde, efter at aftalens blev indgået, at Rusland vil fortsætte sine luftangreb, som udenrigsministeren hævder er rettet imod Islamisk Stat. Dette kan ifølge vestlige regeringer undergrave aftalen fuldstændigt.

/ritzau/dpa

________________________________________________________________________________________________________



________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefaler



TV'et er hjemmets nye kamæleon

Sponsoreret af
Samsung

Forsiden lige nu


Pandora-formand efter rygter: Fuld opbakning til Colding Friis

Storinvestor: Derfor er vinterdæk blandt mine top ti vindere

Her er de 13 danske aktier, som udbyttesvindlere brugte til at lænse Skat

Aktiestatus: Mærsk indtager C25-top og Bavarian ligger i bund

Jysk milliardkoncern med overraskende minus på 76 mio. kr.

Har du mistet overblikket? Det betyder GDPR for dig

Minister tavs om nyt milliardomfang af hvidvasksager

Skat har amerikansk trio i sigtekornet i jagten på udbyttemilliarder

Johan Bülow: "Der skal altså nosser til for at rejse alene til Dubai med 12 kasser lakrids"