Kommentator: Regeringen lægger pres på fagbevægelsen
Foto: Scanpix
Politik Af
Udgifterne til integration vil mere end fordobles fra i dag frem imod 2020, hvis ikke integrationsindsatsen bliver bedre, end den er i dag. Det viser en beregning fra Udlændingeministeriet, skriver Berlingske.

Og det er alt andet end et tilfælde, at det regnestykke kommer frem så tæt på trepartsforhandlingerne mellem regeringen, fagbevægelsen og arbejdsgiverne, vurderer Altingets politiske kommentator, Erik Holstein.

Han mener, at det faretruende regnestykke særligt har til sigte at lægge pres på fagbevægelsen forud for forhandlingerne.

"Hvis det ikke lykkes at få nedbragt integrationsudgifterne, så rumler regeringen med, at den vil skabe økonomisk råderum på anden vis", siger Erik Holstein.

"Det betyder, at der venter forskellige "velfærdsreformer" såsom efterlønsreformen og dagpengereformen til efteråret, hvis trepartsforhandlingerne ikke lykkes".

"Det budskab vil regeringen meget gerne sende til fagbevægelsen: "Hvis ikke I kommer os i møde nu, så kan det godt være, at vi bliver nødt til at stramme op på en måde, som I ikke bryder jer om"".

Ifølge Berlingskes gengivelse af regnestykket fra Udlændingeministeriet vil udgifterne til integration stige gradvist fra to milliarder i 2013 til 10,4 milliarder i 2020, hvis indsatsen ikke forbedres fra i dag.

"Regeringen ved udmærket godt, at hvis der ikke sker en forbedring, så mangler der ethvert økonomisk råderum", siger Erik Holstein.

"Det vil sige, at der ikke er penge til velfærdsforbedringer, men der er heller ikke penge til de skattelettelser, som regeringen meget gerne skal give Anders Samuelsen (LA) til efteråret. Derfor er det hele vævet sammen i et kludetæppe for regeringen".

Ifølge Erik Holstein er Liberal Alliances tålmodighed i forvejen slidt tynd af, at forhandlingerne om skattelettelserne er udskudt fra foråret til efteråret.

/ritzau/

Bliv ven med Børsen på Linkedin og få relevante karrierenyheder i dit nyhedsfeedAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Boom i firmasalg forgylder finanshuse

Mens du sov: Dobbelt rekordhattrick til amerikanske aktier

Det skal du vide om aktiemarkedet torsdag

Iværksætter får millioner til at passe på turisters bagage

USA: Dobbelt rekordhattrick til aktierne - Boeing strøg til vejrs

Ukendt jysk milliardær mister over trekvart mia på et år

Mascha Vang: "Jeg skal ikke straffes for at være flittig og påpasselig"

Gigant-overskud til Asiens tredjestørste selskab

Federal Reserve fastholder renten og åbner for frasalg af aktiver