Politik Af
Flere partier begynder at vakle og sår nu tvivl om, hvorvidt danmarkshistoriens største anlægsprojekt, den omkring 60 milliarder kroner dyre Femern-forbindelse, nogensinde bliver til noget. Det skriver både Finans og DR Sjælland.

Udmeldingerne kommer få dage, inden at Folketingets transportordførere torsdag mødes for atter at diskutere økonomien i tunnelforbindelsen til Tyskland.

- Vi trykker ikke på nogen ja-knap i forhold til Femern, før vi har fuldstændig nagelfast sikkerhed for, at økonomien hænger sammen, siger Kim Christiansen, transportordfører for DF til Finans.

Også Liberal Alliance giver over for Finans udtryk for bekymring.

Trafikforskere har flere gange sat spørgsmålstegn ved den forventede trafik og derved projektets økonomi. Desuden var entreprenørernes tilbud 8,9 milliarder kroner højere end ventet og EU-støtten kun halvt så stor som forventet.

På den tyske side af Femern Bælt er der også problemer. Resultatet af høringer med befolkningen og potentielle retssager kan forhale processen i flere år.

Også i rød blok er flere partier i færd med at genoverveje støtten. SF er især bekymret over udsigten til årelange forsinkelser på den tyske side og for økonomien i projektet, siger transportordfører Karsten Hønge.

- Vi er hård presset af tiden, for vi skal jo give svar til de entreprenører, der har givet bud 1. maj. Skal vi benytte deres tilbud eller give udsættelse? Hvad sker der egentlig med projektet?, siger han til DR Sjælland.

Også De Radikale tvivler nu, fortæller transportordfører Andreas Steenberg.

- Vi er også bare nødt til at se realiteterne i øjnene. Det er blevet dyrere, og vi ikke ved, hvornår der kommer gang i byggeriet. Det skaber usikkerhed, og vi bliver nødt til at sige, at det kan være, at vi kommer til at droppe forbindelsen, siger han til DR Sjælland.

Industriens brancheorganisation, DI, opfordrer politikerne til at lægge deres bekymringer til side. Kontrakterne kan eventuel gøres betingede af afgørelsen i Tyskland, foreslår man ifølge Finans.

Transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt (V) ønsker ifølge Finans ikke at udtale sig om sagen, før man har holdt møde i forligskredsen.

/ritzau/


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fem ejere forgyldt: Endnu et dansk robotfirma solgt i milliardhandel

Lokalformand for lærere efter delaftale: "Vi har mindre at forhandle med"

Nordea-chef: Sådan får vi vækst og investor-tillid tilbage

Løhde efter LO-aftale: Rammen er lukket og låst nu

Twitter overgår alle forventninger - og tjener penge

Renten kravler over 3 pct i USA: "Tidevandet er også ved at vende for de danske renter"

Bondo står fast på krav om lærernes arbejdstid

Aktieanalytiker: Vi kan se for os at væksten i Unibrew vil aftage

Aktiestatus: Nordea og Novozymes til bunds i negativt marked