Politik Af
David Camerons genforhandling af Storbritanniens forhold til EU er et flop, der ender med, at de britiske vælgere stemmer sig ud af EU.

Det forudser kongen af den britiske EU-modstand, Nigel Farage, der leder nej-partiet Ukip og samtidig er medlem af Europaparlamentet.

- Det var næsten ikke værd at vente på, siger Nigel Farage onsdag under en debat i Europaparlamentet i Strasbourg om det kompromisforslag til de britiske krav om reformer af EU-samarbejdet, som EU-præsident Donald Tusk fremlagde tirsdag.

Briterne bliver blandt andet tilbudt en fireårig nødbremse på velfærdsydelser til borgere fra andre EU-lande.

- Waouh. Men det skulle have været et fuldstændigt stop for velfærdsydelser til migranter i op til fire år. Så det er snarere en håndbremsevending end en nødbremse, siger Nigel Farage.

En ellers tilfreds premierminister David Cameron sagde tirsdag, at selv hvis Storbritannien i dag ikke var medlem af EU, så ville han ønske at komme med på de betingelser, som briterne nu bliver tilbudt.

Men ifølge Nigel Farage ville de britiske vælgere aldrig stemme for at lade 75 procent af deres love blive lavet et andet sted end i London eller lade den britiske højesteret blive overtrumfet af EU-Domstolen i Luxembourg og så samtidig betale en høj økonomisk pris for overhovedet at være med i samarbejdet.

- Det er der ikke en snebolds chance i dødsriget for, siger Nigel Farage.

Og derfor bliver det også et nej ved den kommende folkeafstemning om, hvorvidt Storbritannien nu skal blive i EU eller ej, mener han.

- Det er folkets magt, der vil vinde denne folkeafstemning, og når vi har vundet den, håber jeg, at det samme vil ske i mange andre europæiske lande, siger Farage.

EU-kommissionens formand, Jean-Claude Juncker, mener til gengæld, at det kompromisforslag, der skal forhandles på plads på det kommende EU-topmøde 18. og 19. februar i Bruxelles, er fair for både Storbritannien og de øvrige 27 EU-lande.

- Jeg har altid sagt, at jeg ønsker, at Storbritannien fortsætter som medlem af EU på grundlag af en fair aftale, siger Juncker i Europaparlamentet.

Den liberale leder, belgieren Guy Verhofstadt, advarer dog mod at udvikle nødbremser hver eneste gang en europæisk leder får et problem med sine vælgere.

- Hvor vil det så stoppe?, spørger Verhofstadt.

Formanden for EU-Parlamentets største gruppe, den konservative tysker Manfred Weber, advarer også imod at give Storbritannien for mange indrømmelser.

- Vi vil ikke bare have et britisk Europa. Vi vil have et Europa for alle, siger han.

Hvis EU-lederne bliver enige om reformerne på topmødet i februar, ventes det, at Cameron vil afvikle folkeafstemningen om ja eller nej til at blive i EU i juni i år.

/ritzau/

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Schweiziske finanskæmper peger på Danske Bank som nordisk favorit

USA i ny politisk gyser: 800.000 statsansatte kan blive smidt hjem uden løn på lørdag

Kurstæsk til ny børsbaby bekymrer ikke Nasdaqs noteringschef

Klassens artige elev: Denne kryptovaluta fester mens alt andet falder

Rådgiver om Hellerup Finans: "Hold jer langt væk og køb hellere en lottokupon"

Jefferies skruer kursmål for Novo-mål op med 45 pct.

NP Investor-direktør: Vi kunne godt have ønsket os en bedre start på børsen

Børsen mener: Friheden er på retur og Danmark har alt at tabe

Vestager vil fortsætte som kommisær