Politik Af
Sverige skal over de næste år sende tusindvis af afviste asylansøgere ud af landet igen. Det har skabt frygt for, at mange af de afviste asylansøgere vil ende i Danmark i stedet for at vende tilbage til deres hjemlande.

Den svenske justits- og migrationsminister Morgan Johansson understreger efter et møde med udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) i København, at det er helt naturligt, at afviste asylansøgere gradvist bliver sendt hjem.

Adspurgt om han kan garantere, at ingen afviste asylansøgere ender i Danmark, lyder det svenske svar:

- Danmark kan heller ikke garantere, at afviste asylansøgere ikke rejser til Sverige eller til Tyskland

Og det er der forståelse for fra den danske regering.

- Det, der er lagt op til, det er at få udsendt de afviste asylansøgere, som ikke har ret til at opholde sig i Sverige. Vi gør det samme i Danmark, siger Støjberg efter mødet med sin svenske kollega.

- Man kan ikke fortænke de forskellige lande i at få udsendt de personer, der ikke har ret til at være i landet.

Spørgsmål: Men kommer de afviste svenske asylansøgere til Danmark?

- Jeg må som forudsætning have, at når man fra svensk side udsender afviste asylansøgere, så er der styr på, at de kommer tilbage til det land, de kommer fra, siger Støjberg.

Morgan Johansson forsikrer, at Sverige forhandler om hjemsendelser med flere lande.

De to ministre har på tirsdagens møde diskuteret den stadig tilspidsede flygtningesituation for hele Europa, hvor flere lande har gjort som Sverige og Danmark og indført midlertidig grænsekontrol.

Den danske kontrol blev indledt 4. januar og er netop blevet forlænget for anden gang frem til 23. februar. Til den tid har den varet syv uger.

- Det har været og er stadig en vældig dramatisk situation. Vi forsøger hele tiden sammen at finde løsninger, siger Morgan Johansson foran den fremmødte danske og europæiske presse i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet.

- Europa som kontinent bør kunne tage et ganske stort ansvar. Om der kommer en million mennesker til Europa ud af 500 millioner europæere, bør Europa kunne tage ansvar, tilføjer den svenske minister.

Morgan Johansson og Inger Støjberg skal inden længe mødes med de øvrige nordiske ministre på området for at diskutere flygtningesituationen.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


JP Morgan: Selv det negative scenarie ser godt ud for Genmab

Novo Nordisk kombinationsmiddel slår rivaler i nyt forsøg

Nye takster: 11.500 kr. for at køre for stærkt i Frankrig

Den folkelige Volvo er tilbage

Tre ud af fire danske medicinalchefer er bekymret for prispres

Skynd dig at oplev Kroatiens uopdagede ø

Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Festivaler er gode for sjælen