Politik Af
Med tirsdagens vedtagelse af de særdeles omdiskuterede stramninger af udlændingeloven samlet i lovforslaget L87, har regeringen fået vedtaget de stramninger af udlændingeloven, den har tænkt sig.

Der er ikke umiddelbart planlagt flere stramninger, fastslår udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V). Hun vil nu koncentrere sin indsats om at få de udlændinge, der er i landet, i arbejde.

L87, der mest er kendt for, at det nu er muligt at beslaglægge flygtninges værdigenstande for at betale for deres ophold, indeholder også stramninger af familiesammenføringsreglerne, kortere opholdstilladelser og generelt skærpede krav.

Har du yderligere stramninger på programmet?

"Nej. Det her er umiddelbart regeringens svar på de udfordringer, vi står over for. Derfor ligger der ikke yderligere stramninger på bordet nu," siger Inger Støjberg.

"Nu handler det om at få de mennesker, der er i Danmark, velintegreret, og så handler det selvfølgelig om at finde en løsning på det europæiske problem. De familiesammenføringsregler, vi har fået vedtaget i dag, er meget stramme, og der er ikke umiddelbart lagt op til flere stramninger på det område heller."

Når du siger umiddelbart, er det så for en bestemt tidshorisont, eller er det for resten af regeringsperioden?

"Hvis vi mente, at der skulle andet til, så havde vi lagt det frem nu i forbindelse med de stramninger, der er i det her lovforslag."

Hvad skal du så lave nu?

"Jeg tror, der er rigeligt at se til. Nu kommer det til at handle om integration.  Hvis man ser på de tørre facts, er det sådan, at efter et år er omkring ti procent i arbejde, og efter tre år er omkring 30 procent i arbejde. Det er alt, alt, alt for få," siger Inger Støjberg.  

"Det er rent økonomisk en bombe under vores velfærdssamfund, men det er også rent værdimæssigt meget problematisk, for hvis man ikke kommer ud på arbejdsmarkedet er man ikke velintegreret."

Regeringen står foran forhandlinger med både kommunerne, arbejdsgiverne og lønmodtagernes organisationer om, hvordan flygtninge bliver bedre integreret.

Støjberg sagde i et interview med Ritzau ved juletid, at hun ikke ville afvise, at der var flere stramninger på vej. Hun mener dog ikke, at hun med dagens melding sender nye signaler.

"De stramninger, der ligger her, er umiddelbart svaret på de udfordringer, vi står over for nu. Jeg kan ikke vide, hvad der kommer til at ske i fremtiden. Havde vi haft flere stramninger i ærmet i forhold til udfordringer, vi står over for, så havde vi fremlagt det nu."

/ritzau/


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Fem ejere forgyldt: Endnu et dansk robotfirma solgt i milliardhandel

Lokalformand for lærere efter delaftale: "Vi har mindre at forhandle med"

Nordea-chef: Sådan får vi vækst og investor-tillid tilbage

Løhde efter LO-aftale: Rammen er lukket og låst nu

Twitter overgår alle forventninger - og tjener penge

Renten kravler over 3 pct i USA: "Tidevandet er også ved at vende for de danske renter"

Bondo står fast på krav om lærernes arbejdstid

Aktieanalytiker: Vi kan se for os at væksten i Unibrew vil aftage

Aktiestatus: Nordea og Novozymes til bunds i negativt marked