Politik Af
Udflytningen af statsjob til provinsen vil give en ekstraregning til transport frem og tilbage til København, og det kan betyde nedskæring på bemandingen.

Sådan lyder vurderingen fra Social- og Indenrigsministeriet i en mail til Finansministeriet, som Ritzau har fået aktindsigt i.

Samtidig vurderer flere styrelser, at de vil få sværere ved at varetage opgaverne, og at kompetenceniveauet vil dale.

Erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V) erkender, at der vil være "et midlertidigt produktionstab", men han har ingen forebyggende redskaber i skuffen:

"Det vil være forskelligt fra styrelse til styrelse, så man kan ikke lave en samlet model. Ministerierne griber det selvfølgeligt professionelt an, og hver minister har det endelige ansvar for at sikre, at vi fortsat er i stand til at levere den offentlige service, der skal til".

Spørgsmål: Hvor lang tid må der gå, før styrelserne er oppe på fuldt niveau?

"Vi skal lige have lejlighed til at gøre de endelige implementeringsplaner færdige, inden jeg vil gå ind på den boldbane, for jeg har ikke det endelige overblik over udflytningen fysisk og tidsmæssigt", siger Troels Lund Poulsen.

De berørte ministerier indsender i disse dage indspark til den såkaldte implementeringsplan, og det er disse mails, Ritzau har fået aktindsigt i. Ministeren forventer at kunne danne sig det fulde overblik til februar.

I svaret fra Social- og Indenrigsministeriet vurderes det, at Børnerådet og Rådet for Socialt Udsatte tilsammen vil have knap en million kroner i meromkostninger til transport årligt. Og at det kan betyde nedskæring på bemandingen:

"Disse indirekte omkostninger vil betyde, at sekretariaterne vil være nødt til at skære ned på andre aktiviteter, herunder eventuelt også mindske bemandingen", lyder mailen.

Spørgsmål: Kan du garantere, at øgede transportomkostninger på grund af en flytning, I har beordret, ikke vil betyde nedbemanding?

"Jeg kommer ikke til at gå ind og botanisere i hver enkelt styrelse. Det bliver de enkelte ministre, der skal sørge for, at kvaliteten sikres efter udflytningen", siger Troels Lund Poulsen.

Regeringen har sat 400 mio. kr. af til udflytningen i 2016, men ministeren erkender, at regningen kan blive højere. Han vil dog ikke give noget tal.

"Jeg mangler stadig det overblik, vi får med implementeringsplanerne. Og der skal jo både regnes på udgifter og indtægter – for vi kan jo eksempelvis få frigjorte lejemål her i København", siger ministeren.

"Men vi har sagt, at vi arbejder med 400 millioner kroner i 2016, og så må vi se på, om der er yderligere behov i 2017 og frem".

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Genmab-aktien bliver slagtet på børsen: Nede med 20 pct

Genmab-analytiker om aktiestyrt: Panik på børsen - nu skal du købe

Jefferies efter Genmab-fuser: Nu øges fokus på salget af Darzalex

Filmkvinder: Vi er nødt til at gøre noget mere radikalt

Aktier: Genmab falder massivt fra åbningen

Amazon-stifter vil tilbage til månen

Ominto købte firma for vildt beløb: Nu er de ansatte fyret

Genmab i frit fald - aktie dykker 22 pct

Storinvestorer vil have Mærsk til at skifte kurs