Politik Af
Regeringen skal nu redegøre for, om andre statslige virksomheder end DSB har samarbejdet med kommunikationsvirksomheden Waterfront.

Sådan lyder kravet fra Enhedslisten, som tvivler på, at DSB er den eneste statslige virksomhed, der har haft eller stadig har et samarbejde med Waterfront, skriver metroXpress.dk.

Derfor vil partiets trafikordfører Henning Hyllested nu bede justitsminister Morten Bødskov (S) om en redegørelse for, hvilke andre statslige selskaber, styrelser, ministerier og lignende, der har købt ydelser hos Waterfront.

"For statslige virksomheder bør ikke samarbejde med et firma, som benytter sig af den slags metoder," siger Henning Hyllested til metroXpress.dk.

Ifølge metroXpress vil Waterfront ikke afsløre, hvilke institutioner og virksomheder der er på kundelisten.

21 Søndag på DR 1 afslørede, at DSB angiveligt har betalt Waterfront for at holde freelancejournalist Lars Abild beskæftiget med alt andet end netop kritiske artikler om DSB.

Lars Abild har tidligere skrevet et hav af kritiske artikler om blandt andet IC4-skandalen og DSB First-skandalen.

Af en mail fra Waterfront til underdirektør i DSB Peder Nedergaard Nielsen fremgår det, at: "Bureauet har i en årrække samarbejdet med Abild for at sikre, at han afstår fra at presse DSB i medierne (...). Vi løber - og har løbet - en voldsom risiko, for DSB's skyld."

Samtlige politiske partier i Folketinget er oprørte over sagen, og eksperter vurderer, at DSB's forsøg på at stække en kritisk journalist er ulovligt.

/ritzau/


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ratingkæmpe: Hvidvaskskandale er regnet ind i vurdering af Danske Bank

Geranium mister kok - ramt af udlændingeregler: "Jeg tror ikke vi nødvendigvis havde haft vores stjerner uden den udenlandske arbejdskraft"

Ekspert: Trumps møde med Putin kan signalere ny verdensorden

B&O-topchef om haltende salg: "Ikke alle kvartaler er ens"

Nykredit vil investere i veje og broer med penge fra ny milliardfond

Analytiker: Handelskrig kan ramme Danske Banks handelsindtægter

Trump før møde med Putin: Overvejer at spørge til udlevering af 12 tiltalte russere

Kørelystne saudiarabiske kvinder fængsles

Luksuscampere plages af forrykte afgifter