Nederlaget udløser rivegilde i VKO
Foto: Scanpix
Politik Af
Tre dage efter at vælgerne sendte VKO-æraen i graven, skændes de tre partier nu, så det brager om, hvem der har ansvaret for nederlaget til blå blok.

Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten søndag.

Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, beskylder for eksempel De Konservative for med deres "leflen for De Radikale" at have sendt konservative vælgere i armene på netop De Radikale.

Samtidig langer Pia Kjærsgaard hårdt ud efter Venstre.

"Lars Løkke Rasmussen var på slingrekurs. Det har været skidt for valgkampen. Når man hører, at han den ene dag springer ud som værdikriger og to dage efter rækker ud efter De Radikale og vil samarbejde, bliver folk forvirrede," siger partilederen.

"Hvis jeg, som kender det politiske spil på Christiansborg, bliver forvirret, hvordan reagerer vælgerne så ikke?," tilføjer hun.

Pia Kjærsgaard mener faktisk, at den borgerlige regering kunne have genvundet magten, hvis ikke ovenstående havde været tilfældet.

Det er Venstres formand, Kristian Jensen, særdeles uenig i.

"Jeg vil gerne have mig frabedt at blive beskyldt for at have omklamret De Radikale. Jeg har ikke behov for at evaluere andres valgkamp. Det mener jeg, at man skal holde sig for god til," siger han.

De Konservatives leder, Lars Barfoed, har også et helt modstridende billede af Pia Kjærsgaards scenarium. Han beskylder faktisk tværtimod hende for at være ansvarlig for blå bloks valgnederlag.

"Hvis nogen har bidraget til at skabe indtryk af uenighed i blå blok, er det hende. Valganalyserne vil vise, at det er hende, der har skabt vælgere til rød side og ikke os. Vores tabte stemmer er blevet i blå blok," siger Lars Barfoed til Jyllands-Posten.

/ritzau/

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kapitaljagten er sat i gang: "Vi skal lande 20 mio. kroner"

USA's statsapparat lukker ned efter afstemning i Senatet

Overblik: Manglende budget lukker USA's statsapparat ned

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Amerikansk aktiefest fortsætter: S&P 500 og Nasdaq lukker i ny rekord

Nationalmuseets Rane Willerslev: "Det her er ikke bare et job. Det er meningen med, at jeg er til"

Mandag går det løs i retten: Boeing vil tvinge Danmark til at udlevere kampfly-papirer

Sommerhuse kan styrte ned men ejere vil ikke flytte

Trump vil udsætte rejse til Florida ved budgetkrise