DF rækker hånden ud til Helle Thorning
Pia Kjærsgaard erklærer sig parat til at samarbejde med en S-ledet regeringen for at begrænse Enhedslistens og De Radikales indflydelse
Foto: Scanpix
Politik Af
Selv om Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, understreger, at hun ikke vil være med at ændre allerede indgåede aftaler - som tilbagetrækningsreformen - eller lægge stemmer til nye skatter og afgifter, så er det hendes "hensigt at være konstruktiv".

"Jeg tror ikke, danskerne har givet os 22 mandater for at vi skal sidde og surmule ovre i et hjørne, alt i mens Socialdemokraterne og SF kører landet i sænk økonomisk, Margrethe Vestager åbner grænserne for mere EU og flere udlændinge og Johanne Schmidt-Nielsen står og råber på Sovjetlignende nationalisering af alt fra banker til Mærsk," siger Pia Kjærsgaard i sin tale ved Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

"Jeg tror, danskerne har givet Dansk Folkeparti 22 mandater, for at vi skal bruge dem. Og det vil vi gøre," siger Dansk Folkepartis formand og fortsætter:

"Lur mig, om ikke Helle Thorning-Schmidt får brug for både os og Venstre. Snarere, end hun tror det!"

Pia Kjærsgaard henviser således til, at medmindre den socialdemokratiske formand med støtte fra SF og de Radikale vil lave al sin politik med Enhedslisten, så er hun nødt til at finde flertal hos enten Dansk Folkeparti eller Venstre. De Konservative mangler nemlig et enkelt mandat for at kunne levere de afgørende mandater.

Og lige netop Enhedslisten er "et dusin revolutionsromantikere, der støtter terrorisme, vold og et klasseløst kommunistisk samfund", som Dansk Folkepartis formand udtrykker det.

Ud over Enhedslisten må også De Konservative fremover regne med at få råt for usødet fra Pia Kjærsgaard.

Ifølge partiformanden er det nu tidligere regeringspartis flirten med De Radikale under valgkampen "i al sin gribende enkelthed" skyld i, at Lars Løkke Rasmussen (V) mistede statsministerposten.

/ritzau/

Få gode råd om karriere og ledelse. Bliv ven med Børsen på LinkedinAndre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Sådan nogle som dig plejer jeg at få sat i fængsel"

Fynske gymnasie-venner jagter millionbeløb til succesfuld startup

Sådan gik Vestas fra børsdarling til aktiekollaps

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer

Kronik: Bliv et minut længere ved kaffemaskinen

Ugen der kommer: Garanti for drama og borgmesterkup

R-kandidat vil have fast forbindelse mellem Helsingør og Helsingborg

Kun tåber frygter ikke borgmesterhavet

Berlusconi vinder millionsag mod ekskonen