DF rækker hånden ud til Helle Thorning
Pia Kjærsgaard erklærer sig parat til at samarbejde med en S-ledet regeringen for at begrænse Enhedslistens og De Radikales indflydelse
Foto: Scanpix
Politik Af
Selv om Dansk Folkepartis formand, Pia Kjærsgaard, understreger, at hun ikke vil være med at ændre allerede indgåede aftaler - som tilbagetrækningsreformen - eller lægge stemmer til nye skatter og afgifter, så er det hendes "hensigt at være konstruktiv".

"Jeg tror ikke, danskerne har givet os 22 mandater for at vi skal sidde og surmule ovre i et hjørne, alt i mens Socialdemokraterne og SF kører landet i sænk økonomisk, Margrethe Vestager åbner grænserne for mere EU og flere udlændinge og Johanne Schmidt-Nielsen står og råber på Sovjetlignende nationalisering af alt fra banker til Mærsk," siger Pia Kjærsgaard i sin tale ved Dansk Folkepartis årsmøde i Herning.

"Jeg tror, danskerne har givet Dansk Folkeparti 22 mandater, for at vi skal bruge dem. Og det vil vi gøre," siger Dansk Folkepartis formand og fortsætter:

"Lur mig, om ikke Helle Thorning-Schmidt får brug for både os og Venstre. Snarere, end hun tror det!"

Pia Kjærsgaard henviser således til, at medmindre den socialdemokratiske formand med støtte fra SF og de Radikale vil lave al sin politik med Enhedslisten, så er hun nødt til at finde flertal hos enten Dansk Folkeparti eller Venstre. De Konservative mangler nemlig et enkelt mandat for at kunne levere de afgørende mandater.

Og lige netop Enhedslisten er "et dusin revolutionsromantikere, der støtter terrorisme, vold og et klasseløst kommunistisk samfund", som Dansk Folkepartis formand udtrykker det.

Ud over Enhedslisten må også De Konservative fremover regne med at få råt for usødet fra Pia Kjærsgaard.

Ifølge partiformanden er det nu tidligere regeringspartis flirten med De Radikale under valgkampen "i al sin gribende enkelthed" skyld i, at Lars Løkke Rasmussen (V) mistede statsministerposten.

/ritzau/


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Hov: Regeringens cigarkasse er vokset med 2 mia kr

Troels Lund frygter talrod om kontanthjælp

Analyse: Børsbaby under hård beskydning for høj prissætning

Udsigt til en grøn åbning med Genmab og DSV i fokus

Mens du sov: Google skuffede efter voldsomt løft i omkostninger

Danske tophistorier: Renter og inflation vil udløse aktiekorrektion

Det skal du vide om aktiemarkedet tirsdag

Det sker i dag: Regnskaber ruller ind

Aktier: Positiv vending i Asien efter to ugers nedtur