Politik Af
Den nye regering under ledelse af Helle Thorning-Schmidt (S) vil hurtigt spille ud med en vidtrækkende køreplan for et klimavenligt Danmark.

For hele rød blok - fra Enhedslisten til De Radikale - er netop på det grønne område meget tæt på hinanden og måske endda i stand til at inddrage V og K i brede aftaler.

Det skriver Dagbladet Information, som har talt med en række Christiansborg-kilder og iagttagere i energi- og klimasektoren.

Planen vil betyde, at byggeriet af vindmøller igen kommer op i fart, at der sættes tempo på energirenovering af bygningsmassen, at elselskabernes indsats for energibesparelser optrappes, og udnyttelsen af biogas fra landbruget skubbes i gang.

Det kan også betyde en betalingsring for biler i København, en udbygning af den kollektive trafik og mere støtte til en infrastruktur for elbiler, skriver avisen.

"Lige så sørgeligt fraværende klimaet har været i valgkampen, lige så fortrøstningsfuld er jeg, når det gælder det grønne i et kommende regeringsgrundlag," siger Martin Lidegaard.

Han er formand for den grønne tænketank Concito, forhenværende radikalt folketingsmedlem og en af dem, der i pressen er nævnt som mulig ny klima- og energiminister.

"Alle fire partier nåede faktisk i slutspurten at melde to vigtige ting ud: At de er positive over for en klimalov, og at de vil se på en national målsætning om 40 procents CO2-reduktion i 2020," siger Martin Lidegaard.

"Derfor tror jeg, at Danmark nu kan komme tilbage i den grønne førertrøje," tilføjer han.

Ifølge Greenpeace er det grønne område der, hvor de radikale, S, SF og Enhedslisten er mest på linje og lettest bør kunne spille ud og tage beslutninger, skriver Dagbladet Information.

"Dette er en enestående chance for at bringe Danmark tilbage på sporet fra før 2001, da regeringsskiftet satte udviklingen i stå," siger energi- og klimamedarbejder Tarjei Haaland.

/ritzau/

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kommende børsbaby vinder Norges svar på Bestseller som kunde

Sydbank-boss vil vende haltende kundetilfredshed

Saxo Banks formand stopper med øjeblikkelig virkning

Vestas banker i vejret efter overraskende hop i tyske vindpriser

USA: Walmart straffes i rød start efter forlænget weekend

Derfor går Vestas til tops i den sidste handelstime

Helle Ib: Boligskat æder lettelser af skat på arbejde

Mærsk-boss om milliardopkøb: Vi har lært af tidligere fejltagelser

Tidligere Fona-ejer dømt til at betale millioner tilbage