Erhvervsliv frygter ikke rød regering
Foto: Scanpix
Politik Af
Rettet kl. 12.37 - Klatøjede toppolitikere fra både vinder- og taberholdet dukkede efter få timers søvn op til paneldebat i Børsen Executive Club, og det var helt tydeligt, at rød blok får yderst vanskeligt ved at finde fælles fodslag i et kommende regeringsgrundlag.

Derfor ånder Jørgen Horwitz, direktør for Finansrådet og erhvervsmanden Asger Aamund lettet op.

De nægter ganske simpelt at tro på, at Socialdemokraternes og SF's skattestigninger på erhvervsliv og millionærer overhovedet får ben at gå på. Den nye regering er nemlig tvunget til at samarbejde over midten.

I panelet fastslog den Radikale Morten Østergaard – hvis parti fik et overraskende positivt valg – at han hverken vil hæve skatterne eller tilbagerulle topskattelettelser. Og SF's gruppeformand Ole Sohn ville pludselig ikke afvise eventuelle skattelettelser forud for forhandlingerne om regeringsgrundlaget.

"Vi har fået et helt andet Folketing end forventet. Når man hører på panelet, kan man godt gå hen og blive småoptimistisk. Nu har vi tilbage at se et regeringsgrundlag, men vi hører, at man ønsker at forbedre konkurrenceevnen, og så er der lige præcis ikke behov for skattestigninger," siger Jørgen Horwitz.

Heller ikke Asger Aamund tror, at det bliver let at få skattestigninger på de varslede 18 mia. kr. i planen »Fair Løsning« igennem.

"Rød blok ved, at de går den barske virkelighed i møde. Helle Thorning er det bløde fyld i en hård sandwich mellem EU og OECD, og hun kan ikke varsle skattestigninger over for dem, når man i forvejen har verdens højeste skattetryk. De er i store vanskeligheder, og det er ved at gå op for dem," lyder det.

Log ind og læs hele artiklen i Børsen lørdag
Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Voldsom prisforskel på handel med udenlandske aktier

Hotelmillionær: "Jylland er totalt uinteressant lige nu"

Genmab får hastebehandlet Darzalex-ansøgning i USA

Mens du sov: Amerikansk nedlukning præger aktier i Asien

Rørbye Rønn åbner for DR på finansloven

Mens du sov: Hårde forhandlinger om amerikansk finanslov

Aktier: Asien holder øje med amerikanske budgetforhandlinger

Analyse: SPD åbner for mere af det samme i Tyskland

Tyske socialdemokrater stemmer for regeringsdannelse med Angela Merkel