USA skal låne endnu mere i andet halvår
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den amerikanske stat drives med kæmpe underskud, og derfor vil landets finansministerium fortsætte med at udstede flere og flere obligationer til at finansiere minusset - altså låne endnu mere. Mandag kom det frem, at man i andet halvår nu planlægger endnu flere udstedelser end oprindeligt.

Det amerikanske finansministerium venter nu at skulle udstede nye obligationer til en værdi af samlet 769 mia. dollar i andet halvår. Det er fordelt på 329 mia. dollar i tredje kvartal , hvilket er 56 mia. dollar mere end tidligere spået, og 440 mia. dollar i fjerde kvartal.

Det oplyste finansministeriet i en meddelelse mandag med løfte om yderligere detaljer på onsdag.

Med den nye prognose er den amerikanske stat på vej til at låne 1330 mia. dollar i hele 2018, har Bloomberg News beregnet.

Det stigende lånebehov skyldes den amerikanske skattereform, som blev vedtaget sidste år, som medfører skattelettelser i omegnen af 1500 mia. dollar, mens USA's kongres samtidig godkendte en budget, der løber til og med september, med øgede udgifter på 300 mia. dollar.

I de første ni måneder af det nuværende budgetår er det amerikanske statsunderskud vokset til 607 mia. dollar - en stigning på 16 pct. Men det ventes, at underskuddet de kommende år bare vil vokse og vokse. Senest har kongressens eget budgetkontor spået, at underskuddet i budgetåret 2020 vil nå 1000 mia. dollar.

/ritzau/FINANS


Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Lokalbankdirektører vil have flere filialer

Aktier: Comeback til tyrkisk lira sendte markedet frem

Børsen mener: Fri os for fake news og alternative fakta

Byggefirmaer tredobler deres omsætning i Island på et år

Økologiske landmænd under pres: "Det ville jo være fantastisk, hvis staten bare betalte til tiden"

Tinder-stiftere sagsøger selskabet for milliardbeløb

Genmab-ansatte udnytter optioner og scorer stor gevinst

Analyse: Ridser i lakridskongens væksteventyr

Tyrkisk knibe sender dansk medikoselskab i favnen på russisk rigmand