Økonomi Af
Over 25.000 arkæologiske genstande til en værdi af over 40 millioner euro (knap 300 millioner kroner) er blevet beslaglagt onsdag, hvor politi i Italien, Tyskland, Storbritannien og Spanien slog til samtidigt, skriver Europol i en pressemeddelse.

Over 250 politifolk slog til samtidigt. De gennemsøgte 40 huse i de italienske regioner Sicilien, Calabrien, Piemonte, Apulien samt Ehningen i Tyskland og i London og i Barcelona.

23 personer blev anholdt under de koordinerede politioperationer.

Efterforskningen, som har ført til optrevlingen af sagerne, blev indledt for fire år siden en særlig enhed inden for det italienske politi, som er specialiseret i smugleri af kulturværdier og kunstgenstande.

Den italienske enhed er blevet støttet af tilsvarende grupper i Spanien, Storbritannien og Tyskland.

Blev solgt på auktion Tyskland

Ifølge italiensk politi var gruppen, som har foretaget illegale udgravninger og smuglet kunstværker og arkæologiske genstande, meget velorganiseret. Den opererede inden for adskillige EU-lande.

I områder på Sicilien, hvor der er et stort antal arkæologiske udgravninger fra romerske og græske perioder, har lokale medlemmer af det organiserede, kriminelle netværk ulovligt opgravet arkæologiske genstande, som derefter blev smuglet ud af Italien med falske dokumenter om deres herkomst.

Genstandene blev siden solgt via auktionshuse i Tyskland og med hjælp fra folk i Barcelona og London.

Forud for dagens politioperationer var over 3000 arkæologiske fund og 1200 falske fund blevet beslaglagt af det italienske politi. Desuden blev over 1500 redskaber - blandt andet metaldetektorer - konfiskeret.

Sagen er en af de største af denne art i Italien nogensinde.

/ritzau/
Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne