Økonomi Af
Væksten i Kinas eksport til USA er aftagende, viser uventet handelsdata fra Kinas toldmyndigheder mandag. Dataene skulle først være udgivet i midten af juli, og analytikere afviser det derfor som en del af Beijings tarif-strid med Washington.

Det skriver The Wall Street Journal.

Selvom Beijing havde planlagt at udgive handelsdata den 13. juli, udgav toldmyndighederne sent mandag figurer, der viser, at væksten i Kinas eksport til USA er faldet til 5,4 pct. i perioden januar til juni sidste år.

Tallene, der var denomineret i yuan uden ledsagende dollar-statistik, omfattede kun eksporten til USA.

Flere analytikere har derfor påpeget, at regeringens statistikker har begrænset troværdighed, og at tallene kan vise en fortsat dobbeltcifret vækst i eksporten, når de bliver offentliggjort benævnt i dollar senere på måneden.

Ikke desto mindre kan udgivelsen fra Kinas side være et forsøg på en mindre konfronterende tilgang til USA.

"Timingen af udgivelsen er interessant. Regeringen vil lave nogle kompromiser for at undgå en eskalering i handelsstridighederne, selvom de aldrig vil sige det direkte," siger Yang Weixiao, der er økonom i Founder Securities, til The Wall Street Journal.

Udsigten til en mulig handelskrig har ført til uro på de kinesiske aktiemarkeder og fald i den kinesiske valuta yuan, der tirsdag kort nåede dets laveste niveau i forhold til dollaren i næsten et år.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne