Økonomi Af
Den seneste svækkelse af yuan er ikke sket som følge af den kinesiske centralbanks, People's Bank of China's, retningslinjer, men er i stedet et resultat af ændringer i markedets forventninger.

Sådan lyder det fra Sun Guofeng, der er direktør for centralbankens finansielle analyseafdeling, skriver Bloomberg News.

På det seneste har yuans valutakurs vist noget svaghed. Det skyldes udelukkende ændringer i markedsforventningerne, som følge af at de eksterne usikkerheder er steget, fremfor bevidst styring fra centralbanken, siger han i en skriftlig udtalelse ifølge Bloomberg News.

"Kina værner om multilateralisme, globalisering, fri handel og regelbaserede internationale retningslinjer og vil ikke lade yuanens valutakurs være et værktøj til at løse handelskonflikter," siger han.

Kina svarer igen på toldtrusler

Siden midten af april - og især siden midten af juni - er den kinesiske yuan blevet stadig svagere over for dollar.

Det har fået flere til at spekulere i, om den kinesiske centralbank brugte valutaen som et våben i den optrappede handelskonflikt mellem Kina og USA, men hos Danske Bank vurderer chefanalytiker Allan von Mehren ikke, at Kina spiller det kort.

"Som udgangspunkt tror vi ikke, at Kina bevidst forsøger at spille dette kort, da det risikerer at fremprovokere et endnu stærkere respons fra Trump, skriver han i en skriftlig kommentar og fortsætter:

"Kina ønsker ikke en eskalering af handelskrigen, men har lagt en strategi om at svare igen en til en, hver gang Trump foretager et træk, der rammer Kina."

USAs præsident, Donald Trump, varslede i juni, at han 6. juli vil pålægge told på kinesiske varer med en værdi på 34 mia. dollar.

Meldingen fik Kina til at svare igen og love en lignende told på amerikanske varer.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne