Økonomi Af
Eksporten af varer faldt 2,0 pct. og importen faldt 5,2 pct. i april, og det resulterede i et større overskud på handelsbalancen i Danmark end måneden før. Overskuddet på handelsbalancen eksklusive skibe var på 6,0 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal.

Det viser tal fra Danmarks Statistik. I opgørelsen fra marts lød handelsbalancen på 4,6 mia. kr., hvilket er en nedrevidering fra 5,1 mia. kr. i den seneste opgørelse.

- For importen er der fald i alle varegrupper, mens faldet i eksporten blandt andet er trukket af fald i salg af maskiner samt kemikalier og kemiske produkter, herunder medicinalvarer, forklarer statistikkerne.

I april var der et overskud på betalingsbalancens løbende poster på 1,4 mia. kr. i sæsonkorrigerede tal, hvilket er 10,3 mia. kr. mindre end i marts. Tallet for marts blev i mandagens opgørelse ligeledes revideret ned til 11,7 mia. kr. fra 13,9 mia. kr. i den tidligere opgørelse.

- I april var der en ekstraordinær høj import af skibe og fly på næsten 9 mia. kr. Handlen med skibe er generelt præget af en del udsving. Importen af skibe var dog usædvanlig høj i april og medfører, at der ikke er overskud på varer denne måned i sæsonkorrigerede tal, skriver Danmarks Statistik om faldet på betalingsbalancen.

ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


EU's bileksport til USA kan blive halveret: "Vil blive mødt med lige så stor straf"

Airbus advarer Storbritannien: 14.000 job på vippen

Voldsom eskalering af handelskrig: Trump truer med 20 pct straftold på biler fra EU

Aktier: Unibrew i kursrekord, mens Mærsk lider

Ørsted er under hårdt prispres i Asien

Chefen for Danske Banks baltiske skandalefilial stopper

Opec er nået til enighed: Opjusterer olieproduktionen med 1 mio tønder

Volvo V60 vil være komfortmester

Analyse: Biler og fly i fokus i Trumps handelskrig