Dollar styrket efter Trump-tweet om kongetal
Foto: Jim Watson/Scanpix
Økonomi Af
Dollar blev fredag eftermiddag styrket forud for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for maj, efter at præsident Donald Trump på forhånd havde skruet forventningerne i vejret med et opslag på Twitter om, at han "glædede sig til jobtallene".

Efter opslaget kl. 13.21 fra Trump, som får tallene på forhånd, styrkedes dollar fra niveauet 1,1710 per euro til 1,1675 per euro lige før offentliggørelsen - og som ligeledes har været niveauet efterfølgende.

Jobtallene var da også ganske prangende, og viste en langt højere jobskabelse uden for landbruget end ventet og et fald i arbejdsløsheden til 3,8 pct., hvilket ikke er set lavere siden 1969. Udviklingen i nøgletallene giver ekstra tro blandt markedsdeltagerne på, at den amerikanske centralbank hæver renten på sit næste møde 13. juni.

- Set i lyset af den rekordlave arbejdsløshed og solide jobskabelse er renten i USA fortsat lav. Selv om Fed har hævet renten med 1,5 procentpoint siden slutningen af 2015, skal renten højere op for at afværge, at amerikansk økonomi koger over, skriver cheføkonom Jacob Graven fra Sydbank i en kommentar.

Den japanske valuta er fredag blevet svækket over en bred kam, efter at Bank of Japan har meldt om en reduktion af sin beholdning af japanske statsobligationer for første gang siden februar.

Overfor dollar er den japanske yen fredag svækket til 109,64 for en dollar fra et niveau på 108,61 yen torsdag eftermiddag. Desuden er euro over for yen styrket til 128,00 yen fra 126,74 yen torsdag eftermiddag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerMini MBA: Klassens frække dreng er blevet mainstream

Sponsoreret af
Aros Business Academy

Forsiden lige nu


Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Nordea: Investorerne skal kunne tåle en del - handelskrig kan påvirke selskaberne

Det skriver medierne: A.P. Møller Holding klar til at skyde mia i varmt vand

Italiensk restaurant er atter verdens bedste

Mens du sov: Trumps handelsrådgiver - "Kina har mere at tabe på handelskrig end USA"

Niels Lunde: Kære topchefer i finanssektoren, hvis I vil slå Amazon, må I skabe personligt nærvær til montricepigerne i Thy

Forsvarsforlig bombe under dansk nichefirma

Mens du sov: Investorerne holder vejret efter stor amerikansk aktienedtur

Trump rammer DSV-aktien hårdt