Centralbankbosser parate til inflation over 2 pct i USA
Medlem af den amerikanske centralbank, Federal Reserves, styrekomite, William Dudley frygter ikke inflation på over 2 pct.
Foto: Alvin Beaz/ Reuters/ Ritzau Scanpix
Økonomi Af
En af de højtstående medlemmer af den amerikanske centralbank, Federal Reserves, styrekomite, William Dudley, er på ingen måde bekymret, hvis inflationen i USA i en periode skulle overstige bankens eget mål om en inflation over 12 måneder på 2 pct.

"Jeg har mange gange sagt: At være lidt over 2 pct. efter at have været under 2 pct. i mange, mange år, er ikke et problem," sagde William Dudley i et interview med Bloomberg News fredag.

William Dudley er chef for centralbanken i New York og næstformand i Federal Reserves styrekomite, Federal Open market Committee (FOMC).

Netop afholdt rentemødeTirsdag og onsdag i denne uge holdt Federal Reserve rentemøde, og man valgte at fastholde renten i intervallet 1,25 til 1,50 pct. I meddelelsen fra banken bed man mærke i, at centralbanken nu ser inflationen "bevæge sig mod" målet på 2 pct., mens man hidtil har beskrevet inflationen som "under" de 2 pct. Banken fik desuden indføjet, at inflationsmålet er "symmetrisk", og derved åbnede den op for, at inflationen altså kan ligge på begge sider af 2-tallet.

Samtidig fastholdt banken også sin formulering om "gradvise forhøjelser" af den toneangivende rente, hvilket efter en forhøjelse i marts tolkes som yderligere to rentestigninger i 2018.

Flere og flere aktører venter dog nu, at der kan komme tre mere i år. Første gang allerede på næste rentemøde til juni.

William Dudleys kommentar blev stort set gentaget af John Williams, der er chef for centralbankens afdeling i San Francisco, og som en måned skal overtage Dudleys plads i FOMC.

"Personligt er jeg komfortabel med, at inflationen skyder over de 2 pct. i en periode, sagde Williams til CNBC og uddybede, at ordet "symmetrisk" netop pegede på, at inflationen nogle gange kunne være over såvel som under.

Signalerne fra Federal Reserve opfattes som om, at den ikke ser grund til at gå videre med de planlagte renteforhøjelser end de to, man allerede har signaleret. Så her er banken i tiltagende grad uenig med flere og flere økonomer og strateger.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Politiet måtte droppe en stor del af spektakulær OW Bunker-sag

Dette er Nordens pengemaskine - et dansk selskab slår alle

Rolls-Royce Cullinan bremser selv for zebraer og den slags

Hvis Italien går planken ud øges risikoen for at gældskrisen vækkes til live

Vancouver er mangfoldig og mageløs

Den nye Touareg kører som en stor Audi

"Mange spørger mig, hvorfor jeg ikke flytter til København"

Tre kulturoplevelser på Copenhagen Art Week

Kronik: Kan din virksomhed stå distancen?