USA's handelsunderskud er det højeste i ni år
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Det amerikanske handelsunderskud blev i januar øget til 56,6 milliarder dollar (næsten 340 milliarder kroner), selv om præsident Donald Trump forsøger at skabe mere balance.

Handelsunderskuddet blev øget med fem procent fra december til januar. Det var mere end økonomiske iagttagere havde ventet. De fleste havde forudset en stigning på to procent.

En del af baggrunden for det øgede underskud er, at USA har eksporteret mindre brændstof og har solgt færre fly, viser statistikkerne fra handelsdepartementet i Washington.

I oktober 2008 var handelsunderskuddet på 60,2 milliarder dollar.

Handelsunderskuddet viser forskellen på værdien af det USA sælger, og på det som amerikanerne køber i udlandet. Dette underskud er vokset fem måneder i træk. Eksporten i januar faldt 1,3 procent, mens importen var uændret.

Præsident Trump har flere gange langet ud efter Kina, når han har krævet en mere retfærdig handelsbalance.

Januartallene viser, at handlen med Kina alene stod for 36 milliarder dollar af underskuddet, og at USAs handelsunderskud med landet var det højeste siden september 2015.

Handelskløften i forholdet til Mexico gik den modsatte vej og gik ned fra 5,4 milliarder dollar i december til 4,1 milliarder dollar i januar. Handelsunderskuddet med Canada, USAs største handelspartner, voksede 65 procent til 3,6 milliarder dollar, hvilket er det højeste niveau i tre år.

Samtidig har der ikke været tegn på vækst i produktiviteten i USA i sidste kvartal af 2017, hvilket betyder, at produktiviteten var på det laveste niveau i næsten to år, viser tallene fra departementet.

/ritzau/Reuters


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Biotekkomet stiger 40 pct efter gennembrud i kamp mod dødelig muskelsygdom

Har Danmark verdens bedste restaurant? Det bliver afgjort i aften

Analyse: Per Banks store plastikoperation

Kineserne svarer igen på amerikansk toldmur: "Trump ved, at han er oppe mod en formidabel modstander"

Aktier: Mærsk og DSV blev trukket ned af ulmende handelskrig

Her er Mette Bocks ultimatum til de røde partier: Tag imod det eller forlad medieforhandlingerne

Nets køber polsk e-betalingsselskab for 550 mio kr

Jyske Bank sender ny investor-robot i kamp mod Danske Banks June - og bliver en tand dyrere