USA's handelsunderskud er det højeste i ni år
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Det amerikanske handelsunderskud blev i januar øget til 56,6 milliarder dollar (næsten 340 milliarder kroner), selv om præsident Donald Trump forsøger at skabe mere balance.

Handelsunderskuddet blev øget med fem procent fra december til januar. Det var mere end økonomiske iagttagere havde ventet. De fleste havde forudset en stigning på to procent.

En del af baggrunden for det øgede underskud er, at USA har eksporteret mindre brændstof og har solgt færre fly, viser statistikkerne fra handelsdepartementet i Washington.

I oktober 2008 var handelsunderskuddet på 60,2 milliarder dollar.

Handelsunderskuddet viser forskellen på værdien af det USA sælger, og på det som amerikanerne køber i udlandet. Dette underskud er vokset fem måneder i træk. Eksporten i januar faldt 1,3 procent, mens importen var uændret.

Præsident Trump har flere gange langet ud efter Kina, når han har krævet en mere retfærdig handelsbalance.

Januartallene viser, at handlen med Kina alene stod for 36 milliarder dollar af underskuddet, og at USAs handelsunderskud med landet var det højeste siden september 2015.

Handelskløften i forholdet til Mexico gik den modsatte vej og gik ned fra 5,4 milliarder dollar i december til 4,1 milliarder dollar i januar. Handelsunderskuddet med Canada, USAs største handelspartner, voksede 65 procent til 3,6 milliarder dollar, hvilket er det højeste niveau i tre år.

Samtidig har der ikke været tegn på vækst i produktiviteten i USA i sidste kvartal af 2017, hvilket betyder, at produktiviteten var på det laveste niveau i næsten to år, viser tallene fra departementet.

/ritzau/ReutersVil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Nordisk storfond vinder slagsmål om it-opkøb: Tidligere ejer får trecifret millionlussing

Powell hæver renten i USA for sjette gang siden finanskrisen

Ægtepar har lavet en formue på badeværelser

USA: Den amerikanske rente er 3,4 pct. i 2020

Zuckerberg siger Facebook har begået fejltagelser

Mark Zuckerberg indrømmer fejl og FED hæver renten - få overblikket her

Magtkvinde bliver formand for milliard-potentiale: "Det er den type virksomhed, Danmark har brug for"

Jyske Bank: Aktieinvestorer tager overraskende let på aggressiv FED

Coop klar til milliardsalg af ejendomme