Valuta: Potentiel handelskonflikt lægger dæmper på dollar
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den amerikanske dollar er i bakgear onsdag som følge af risiko for en handelskonflikt med USA i spidsen, mens euro er i fokus frem mod torsdagens rentemøde i Den Europæiske Centralbank, ECB.

Ifølge amerikanske medier er Donald Trump klar til at lægge told på kinesiske varer, og tirsdag meldte hans økonomiske rådgiver sin afgang.

Tidligere har Trump varslet told på aluminium og stål importeret til USA, mens EU har meldt ud, at unionen som modsvar er klar til at lægge afgifter på amerikanske varer.

- Hele temaet omkring en handelskrig gør, at dollar er sårbar i øjeblikket. Hvis tiltagene bliver ført ud i livet, så vil det også slå tilbage på amerikansk økonomi.

- En handelskrig vil dæmpe den økonomiske aktivitet og svække dollar, siger Niels Christensen, der er valutastrateg i Nordea.

Den amerikanske valuta svækkes onsdag, så der går 1,2417 dollar på en euro mod 1,2403 tirsdag eftermiddag og 1,2440 tidligere på dagen.

Niels Christensen vurderer, at dollar ville være blevet svækket yderligere, hvis det ikke havde været for torsdagens møde i ECB.

- Der kan være investorer, som lukker ned for positioner inden mødet. Vi venter, at ECB vil have en meget afventende holdning, og vi ser størst sandsynlighed for bløde toner, hvilket ikke burde styrke euro, siger Niels Christensen.

Det begrunder han med, at de seneste inflationstal fra eurozonen var til den svage side.

Nordea forventer ingen meldinger om ECB's opkøbsprogram af obligationer, der står til at udløbe ved udgangen af september.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Goboat-drengene bader i succes: Vil være førende i hele verden

JP Morgan: Selv det negative scenarie ser godt ud for Genmab

Novo Nordisk kombinationsmiddel slår rivaler i nyt forsøg

Nye takster: 11.500 kr. for at køre for stærkt i Frankrig

Den folkelige Volvo er tilbage

Tre ud af fire danske medicinalchefer er bekymret for prispres

Skynd dig at oplev Kroatiens uopdagede ø

Afkast på flere hundrede procent? Det har ejerlejligheder leveret siden 1992

Det vigtigste for dine aktier i ugen der kommer