Økonomi Af
En større end ventet forbedring i forbrugertilliden i eurozonen gav ikke anledning til yderligere forskydninger på det danske obligationsmarked mandag, hvor renterne i forvejen var faldet en smule tilbage.

Herhjemme endte renten på den tiårige danske statsobligation i 0,53 pct., svarende til et fald på 2 basispoint i forhold til niveauet ved lukketid i fredags.

Allerede fra dagens begyndelse pegede rentepilen lidt ned efter weekendens begivenheder i Spanien, hvor regeringen lagde op til at begrænse Cataloniens selvstyre.

Det svarede den catalanske leder, Carles Puigdemont, i en tale lørdag aften kraftigt tilbage på ved at kalde regeringens tiltag de "værste angreb" mod Catalonien siden Francisco Francos diktatur.

Kan presse euroen


Hos Nordea kalder chefstrateg Frederik Engholm udviklingen for en eskalering af den eksisterende konflikt, som hidtil ikke har givet anledning til større markedseffekter.

"Weekendens begivenheder kan dog meget vel medføre en større effekt, der sagtens kan sprede sig til den resterende del af Europa og også lægge pres på euroen," skriver han i en kommentar.

Ud på eftermiddagen kom forbrugertillidstallene fra eurozonen, og med en opgørelse på minus 1,0 for oktober mod minus 1,2 måneden før viste det en bedre udvikling end ventet.

Ifølge Bloomberg News havde økonomerne således estimeret en opgørelse på minus 1,1 pct. Siden februar har stemningen blandt forbrugerne været stigende.

Ugens helt store begivenhed er rentemødet i Den Europæiske Centralbank (ECB), der afholdes torsdag. Flere markedsdeltagere vurderer, at ECB vil fastholde renten og samtidig annoncere, at centralbanken forlænger sit opkøbsprogram fra 1. januar næste år, men samtidig begynder at nedtrappe beløbene.

I øjeblikket køber centralbanken obligationer for 60 mia. nye euro om måneden, og et niveau på omkring det halve vurderes som sandsynligt i det nye år.


Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Plenti-direktør hjælper med lancering af mobilselskab for dimser

Aktier: Wall Street lukker ugen med en fest trods rentespøgelse

DK Company-ejer i chok efter søgsmål: "Jeg troede vi var midt i en forhandling"

It-iværksætter med hovedet i skyen drømmer større end de fleste

Helle Ib: Læg mærke til tre tal fra Jensen

Ugen der kommer: Hvad skal der ske med fodbolden i FCK?

Tidligere Trump-medarbejder tilstår løgn i Rusland-udredning

Løkke efter topmøde: Ikke bred opbakning til mit synspunkt

Snart kan dine Android-produkter svare dig - på dansk