Økonomi Af
Fravær af sikre informationer om Den Europæiske Centralbanks, ECB's, planer med opkøb af obligationer styrker onsdag dollar over for euro, mens usikkerhed op til det japanske parlamentsvalg presser yen.

ECB's støtteopkøb af obligationer fortsætter ind i 2018. Det er der enighed om. Men om omfanget hersker der tvivl. Markedet venter en reduktion af de aktuelle opkøb på 60 mia. euro om måneden, og usikkerheden går på, om beløbet reduceres til 40 mia. euro eller måske 30 mia. euro.

Onsdag middag koster euro 1,1753 dollar mod 1,1766 dollar onsdag morgen, men mod 1,1739 dollar, da den amerikanske valuta stod stærkest tirsdag eftermiddag. For knapt en uge siden kostede euro tæt på 1,1900 dollar.

Over for dollar er yen onsdag middag svækket til 112,76 yen per dollar fra 112,23 yen onsdag morgen og 112,34 yen tirsdag eftermiddag. Og her er det ifølge Bloomberg News usikkerhed frem mod et japanske valg, der sætter tonen. Valget holdes i utide i den kommende weekend, og Shinzo Abes regeringsparti skønnes at få en komfortabel valgsejr.

Generelt styrkes dollar af forventninger om en amerikansk renteforhøjelse båret af økonomisk fremgang. Yderligere er dollar styrket af rygter om, at centralbankens, Feds, topchef, Janet Yellen, vil blive afløst af James Taylor, som er mere ivrig for at hæve renten.

- Men uanset hvem der bliver chef, vil Fed fortsætte normaliseringen af pengepolitikken, og den amerikanske rente vil være højere næste år, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities til Reuters.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Præsident Xi efter nye trusler i handelskrigen mod Trump: "I vores kultur slår vi tilbage"

PFA kaster millioner i Scandlines: Femern-tunnel har ingen betydning

Tagrendefirma fra Horsens sparker sig ind i VM's rampelys

Det holder investeringsøkonomen øje med tirsdag

Ambu stiger 6,6 pct. og ender suverænt i toppen af rødt aktieindeks mandag

Klimaministeren: EU skal bane vej for mere klimavenlige biler

Per Hansen: Kursreaktion i AMBU er meget usædvanlig

C25 lukker i rødt - Ambu er dagens suveræne aktievinder

Hvidvasksag højt på Rasmus Jarlovs agenda: "Jeg kan ikke bare lange en straf ud"