Økonomi Af
Fravær af sikre informationer om Den Europæiske Centralbanks, ECB's, planer med opkøb af obligationer styrker onsdag dollar over for euro, mens usikkerhed op til det japanske parlamentsvalg presser yen.

ECB's støtteopkøb af obligationer fortsætter ind i 2018. Det er der enighed om. Men om omfanget hersker der tvivl. Markedet venter en reduktion af de aktuelle opkøb på 60 mia. euro om måneden, og usikkerheden går på, om beløbet reduceres til 40 mia. euro eller måske 30 mia. euro.

Onsdag middag koster euro 1,1753 dollar mod 1,1766 dollar onsdag morgen, men mod 1,1739 dollar, da den amerikanske valuta stod stærkest tirsdag eftermiddag. For knapt en uge siden kostede euro tæt på 1,1900 dollar.

Over for dollar er yen onsdag middag svækket til 112,76 yen per dollar fra 112,23 yen onsdag morgen og 112,34 yen tirsdag eftermiddag. Og her er det ifølge Bloomberg News usikkerhed frem mod et japanske valg, der sætter tonen. Valget holdes i utide i den kommende weekend, og Shinzo Abes regeringsparti skønnes at få en komfortabel valgsejr.

Generelt styrkes dollar af forventninger om en amerikansk renteforhøjelse båret af økonomisk fremgang. Yderligere er dollar styrket af rygter om, at centralbankens, Feds, topchef, Janet Yellen, vil blive afløst af James Taylor, som er mere ivrig for at hæve renten.

- Men uanset hvem der bliver chef, vil Fed fortsætte normaliseringen af pengepolitikken, og den amerikanske rente vil være højere næste år, siger valutastrateg Yukio Ishizuki fra Daiwa Securities til Reuters.

/ritzau/FINANSTag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Milliardfirma ribbes for ansatte i fynsk nabokrig

Gentofte risikerer kæmpe milliontab: "Det har taget grotesk overhånd og nærmer sig en konfiskation af vores penge"

USA: Rygter om nye hovedtelefoner sender Apple-aktien op

Dansk it-komet sigter mod børsen i juni

Analyse: Hvis nogen kan sælge aktier i Danmark, så er det Jan van de Winkel

Tidligere pensionsboss tager Heidebys plads i kapitalfond

Antydning om aftalt spil fik Johan Schlüter op i det røde felt

Jysk bankboss efter konkurs: "Det er ærgerligt at skulle være den, der lukker og slukker"

Ekspert: Alle taber på bankkonkurs - men god løsning