Kina: Novembereksport tager revanche for massivt oktoberdyk
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Den kinesiske eksport for november overrasker kraftigt og lægger oktobers massive skuffelse på is torsdag morgen.

Eksporten i november steg med 5,9 pct. målt i yuan og med 0,1 pct. målt i dollar.

Ifølge Bloomberg News havde økonomer ventet et fald på 1,0 pct. i yuan og 5,0 pct. i dollar. I oktober faldt den kinesiske eksport med 3,2 pct. i yuan og hele 7,3 pct. målt i dollar.

"Eksporten får sandsynligvis et løft fra en forbedring i den globale efterspørgsel, vurderer kinaøkonom Song Yu fra Beijing Gao Hua Securities Co i Beijing, der er joint venturepartner med Goldman Sachs," ifølge Bloomberg News.

Importen steg samtidig i november med 13,0 pct. i yuan, hvilket også var langt mere end de ventede 3,6 pct. Målt i dollar steg importen med 6,7 pct. mod et ventet fald på 1,9 pct.

Det kinesiske handelsoverskud faldt til 298 mia. yuan i november fra 325 mia. yuan i oktober. Overskuddet var lige over 20 mia. yuan mindre end ventet blandt økonomerne.

I dollar var overskuddet på 45 mia. dollar i november mod 49 mia dollar i oktober. Der var ventet et overskud på 47 mia. dollar i november.

/ritzau/FINANS


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Investorer flygter fra Italien - euro er ramt

Søren Skous kroniske hovedpine

Stifter varmer op til salg af hurtigtvoksende it-selskab

Hans topsikrede bunkere vogter bitcoin for 10 milliarder dollar

Dette er Nordens pengemaskine - et dansk selskab slår alle

DF takker nej til minister om flere udlændinge i job

Køb en highspeed-tur og støt Børnecancerfonden

Eks-minister kræver fuld åbenhed i Dansk Flygtningehjælp: "Sidste år fyrede vi 12 for seksuelle overgreb. Det ligger på hjemmesiden"

ATP opruster - runder snart 50 mia i fast ejendom