Goldman Sachs: Nu er der mangel på olie
Efterspørgslen efter olie overgår nu udbuddet vurderer investeringsbanken Goldman Sacchs. Her ses olieudvindingsudstyr fra Devon Energy i Oklohoma City
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Olieproduktionen i Nigeria, som er Afrikas største producent af råolie, er på laveste niveau i 20 år, og sammenholdt med brande i Canada, arbejdsstrejker i Kuwait og uroligheder i Columbia, så opvejer det mere end rigeligt det produktionsløft, der sker  i Iran og Irak, fastslår investeringsbanken Goldman Sachs i en analyse af oliemarkedet.

Det fik oliepriserne til at stige mandag, og Goldman Sachs er nu mere optimistisk og vurderer, at prisen på Brent råolie i andet kvartal vil lægge sig på omtrent 45 dollar for en tønde og stige til 50 dollar i andet halvår.

"Den fysiske rebalancering af oliemarkedet er endeligt begyndt," skriver banken, ifølge det amerikanske finansmedie Barron's.

I første kvartal overraskede balancen mellem udbud og efterspørgsel, så udbuddet af olie var på 1,4 millioner tønder pr. dag over efterspørgselsniveauet, men ifølge Goldman Sachs er det ved at skifte, så efterspørgslen er større end udbuddet.

"Et kvartal før end vi havde ventet," skriver Goldman Sachs.

Banken hæfter sig samtidig ved, at efterspørgslen i Asien er robust.

"Øget salg af køretøjer, aktivitet og større høst leder os til at løfte vores indiske og russiske efterspørgselsestimat for året. Og imens vi reducerer vores USA og EU-prognose på kombinationen af lavere aktivitet og højere priser end tidligere ventet, så løfter vi vores Kina-efterspørgselsprognose, for at afspejle den ventede støtte fra den nylige stimulus," skriver Goldman Sachs.

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Ny datalov koster virksomheder 8,1 milliarder

Investorer flygter fra Italien - euro er ramt

Søren Skous kroniske hovedpine

Stifter varmer op til salg af hurtigtvoksende it-selskab

Hans topsikrede bunkere vogter bitcoin for 10 milliarder dollar

Dette er Nordens pengemaskine - et dansk selskab slår alle

DF takker nej til minister om flere udlændinge i job

Køb en highspeed-tur og støt Børnecancerfonden

Eks-minister kræver fuld åbenhed i Dansk Flygtningehjælp: "Sidste år fyrede vi 12 for seksuelle overgreb. Det ligger på hjemmesiden"