Goldman Sachs: Nu er der mangel på olie
Efterspørgslen efter olie overgår nu udbuddet vurderer investeringsbanken Goldman Sacchs. Her ses olieudvindingsudstyr fra Devon Energy i Oklohoma City
Foto: Scanpix
Økonomi Af
Olieproduktionen i Nigeria, som er Afrikas største producent af råolie, er på laveste niveau i 20 år, og sammenholdt med brande i Canada, arbejdsstrejker i Kuwait og uroligheder i Columbia, så opvejer det mere end rigeligt det produktionsløft, der sker  i Iran og Irak, fastslår investeringsbanken Goldman Sachs i en analyse af oliemarkedet.

Det fik oliepriserne til at stige mandag, og Goldman Sachs er nu mere optimistisk og vurderer, at prisen på Brent råolie i andet kvartal vil lægge sig på omtrent 45 dollar for en tønde og stige til 50 dollar i andet halvår.

"Den fysiske rebalancering af oliemarkedet er endeligt begyndt," skriver banken, ifølge det amerikanske finansmedie Barron's.

I første kvartal overraskede balancen mellem udbud og efterspørgsel, så udbuddet af olie var på 1,4 millioner tønder pr. dag over efterspørgselsniveauet, men ifølge Goldman Sachs er det ved at skifte, så efterspørgslen er større end udbuddet.

"Et kvartal før end vi havde ventet," skriver Goldman Sachs.

Banken hæfter sig samtidig ved, at efterspørgslen i Asien er robust.

"Øget salg af køretøjer, aktivitet og større høst leder os til at løfte vores indiske og russiske efterspørgselsestimat for året. Og imens vi reducerer vores USA og EU-prognose på kombinationen af lavere aktivitet og højere priser end tidligere ventet, så løfter vi vores Kina-efterspørgselsprognose, for at afspejle den ventede støtte fra den nylige stimulus," skriver Goldman Sachs.


Tag beslutninger på et oplyst grundlag

Få overblik over dagens vigtigste nyheder hver morgen direkte på Facebook Messenger. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Stor gruppe ældre har kun en brøkdel af den anbefalede pensionsopsparing

Kinas kommunistparti vil lade præsidenten fortsætte

Boligkøbere dømmer bandekrigen for overstået

Våbenlobby i USA: Virksomheders boykot af os er fejt

Filmaktuelle Aaron Sorkin: "Jeg holder meget af helte uden kappe eller superkræfter"

Postkort fra Wall Street: Pengene eller livet

Mille Dinesens weekend: Hypet bagerbrød, mosekonesjus og en tur på Llama

Dansk EQT-boss efter ny kapital: "Det gør os stolte, at vi nyder den tillid fra danske investorer"

Buffett advarer: Priserne er blevet for høje