Økonomi Af
Selv om de europæiske aktiemarkeder ligger med snuden nedad torsdag middag, kan de ende med at dreje på en tallerken, når ugens højdepunkt finder sted i løbet af eftermiddagen.

I løbet af torsdagen er der nemlig møde i Den Europæiske Centralbank (ECB), hvor den øverste chef, Mario Draghi, skal forholde sig til en lav inflation i eurozonen. Flere aktører i markedet venter, at centralbankchefen vil annoncere en sænket indlånsrente, og at det månedlige opkøbsprogram skal styrkes yderligere.

Men intet er sikkert, og usikkerheden giver udslag i let faldende aktiemarkeder ved middagstid. Eksempelvis dykker det fælleseuropæiske Stoxx 600-indeks med 0,1 pct., og på flere af de ledende børser går pilen den samme vej. I London falder det toneangivende indeks med 0,6 pct., mens de tilsvarende indeks i Paris og Frankfurt går tilbage med henholdsvis 0,3 pct. og 0,1 pct.

- Vi sidder og venter i spænding på, hvad Draghi vil sige. Der er en god chance for, at markedet kunne stige en smule på det, siger Allan von Mehren, chefanalytiker i Danske Bank, til Bloomberg News.

- Der har været noget positionering forud for ECB-mødet, men der har også været nogle investorer, som har siddet og ventet på sidelinjen. På den måde vil der ligge mere kapital til at sætte i omløb, hvis ECB leverer både i form af en rentesænkning og en styrkelse af opkøbsprogrammet, fortsætter Danske Banks chefanalytiker.

Blandt de europæiske selskaber går den tyske tøjkoncern Hugo Boss frem med 3,1 pct., efter at selskabet med sit seneste regnskab har kunnet fremvise en pæn salgsvækst i 2015.

Det har især været en god udvikling på det europæiske marked, som har været motoren for tøjkoncernen i 2015, men højere omkostninger til markedsføring har presset indtjeningen, hvilket også vil være billedet i 2016, lyder det fra Hugo Boss.

Længere mod syd er der kursklø til spanske Abengoa, hvis B-aktie dykker 14,8 pct. til 0,27 euro. Energiselskabet mener ellers at have lagt fundamentet for en aftale med sine kreditorer og en restrukturering af firmaets gæld, skriver flere medier.

Ifølge Financial Times har en gruppe af koncernens banker indvilget i at skyde mellem 1,5 og 1,8 mia. euro i energiselskabet mod at få en ejerandel på 55 pct. i det "nye" Abengoa. Samtidig skal de nuværende kreditorer gå med til at sløjfe 70 pct. af deres tilgodehavende mod, at de til gengæld får en ejerandel på 35 pct. i det restrukturerede selskab.

Endelig omfatter planen, at investorer stiller en garanti på 800 mio. euro, hvilket vil blive honoreret med en ejerandel på 5 pct. De eksisterende aktionærer vil dermed komme til at sidde tilbage med 5 pct. af aktierne i det "nye" Abengoa.

/ritzau/FINANS

Er du på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Kompromis er indgået om USA's budget

Storbanker giver ansatte bitcoin-forbud: "Man ved ikke, hvor pengene kommer fra"

Bookmakere trak britisk indeks ned på grøn dag

Bavarian Nordic strøg til tops i sløvt aktiemarked

Torm køber skibe for 450 mio og sætter tal på 2017

Kapitalfond hyrer storbanker til at sælge Huscompagniet i milliardhandel

Danmark scorer femteplads på ny, eksklusiv Davos-rangliste

Per Hansen: Investorerne håber på at Bavarian bliver solgt

Amerikansk industrigigants aktie når laveste niveau siden 2011