Mens du sov: Handelskrigen rykker tættere på
Foto: Arkiv: Scanpix
Mens du sov Af
I dag kan blive dagen, hvor USA udruller næste led i handelskrigen mod Kina. Det rapporterer flere amerikanske medier, blandt andet cnbc.com og Financial Times. 

Forventningen er, at USA i dag vil præsentere en liste på 800-900 produkter over kinesiske varer, som kan bliver mødt med en straftold. Forventningen er at straftolden vil være på 25 pct.

Den kinesiske udenrigsminister Wang Yi, gjorde det på et pressemøde i går klar, at Kina ikke vil tøve med at svare igen. 


Både opture og ned ture i Asien
De asiatiske aktieindeks er en pose blandede bolsjer her til morgen. I Japan og Australien er der pæne plusser at finde. Således er det japanske Nikkei-indeks oppe med 0,39 pct., mens det australske ASX-indeks har føretrøjen på med en stigning på 1,23 pct. 

Til gengæld er der fald i Kina. Shanghai Composite ligger i rødt med et fald på 0,91 pct. mens Hong Kongs Hang Seng ligger lige omkring nulpunktet. I Sydkorea falder Kospi-indekset 0,52 pct. 

Det er en afventningen omkring hvad der sker i handelskrigen mellem verdens to største økonomier, der skaber usikkerheden, skriver nyhedstjenesten cnbc.com. Nasdaq sendt til tops

De to amerikanske indeks Nasdaq og S&P500 steg for fjerde gang på fem dag efter at en række store handler inden for medier og teknologi-aktier. Nasdaq røg endda op i sit højeste niveau nogensinde.

Onsdag godkendte en dommer handlen mellem AT&T og Time Warner. En dag efter kom Comcast så med en bud på 65 mia. dollar for flere af Twenty Century Fox' afdelinger. Et bud på at kunne matche rivalen Disney styrke.


Trump anklaget for urent trav


Staten New Yorks øverste anklager stævner præsident Donald Trump, hans sønner og datteren Ivanka Trump for i mere end ti år at have drevet familiefonden ulovligt.

Det hedder blandt andet, at fonden har drevet "omfattende og ulovlig politisk koordinering med Trumps præsidentkampagne i 2016".

Trump har reageret øjeblikkeligt på stævningen mod Trump Foundation og kalder den "latterlig".

- Jeg vil ikke indgå forlig om denne sag, siger han.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Genmab: Darzalex-salget går frem med 12 pct i USA i maj

Nordea: Investorerne skal kunne tåle en del - handelskrig kan påvirke selskaberne

Det skriver medierne: A.P. Møller Holding klar til at skyde mia i varmt vand

Arving gør klar til at overtage roret i mæglergigant

Italiensk restaurant er atter verdens bedste

Mens du sov: Trumps handelsrådgiver - "Kina har mere at tabe på handelskrig end USA"

Niels Lunde: Kære topchefer i finanssektoren, hvis I vil slå Amazon, må I skabe personligt nærvær til montricepigerne i Thy

Forsvarsforlig bombe under dansk nichefirma

Mens du sov: Investorerne holder vejret efter stor amerikansk aktienedtur