Mens  du sov: Kim Jong-un inviterer Trump til Nordkorea
Foto: Joe Skipper/Reuters/Ritzau Scanpix
Kim Jong-un inviterer Trump til Nordkorea

Efter tirsdagens topmøde i Singapore mellem den nordkoreanske leder Kim Jong-un og den amerikanske præsident Donald Trump har de to statsledere sagt ja til at besøge hinanden i deres respektive hjemlande.

Det skriver det nordkoreanske statsmedie KCNA ifølge bl.a. Reuters

"Kim Jong-un inviterede Trump til at besøge Pyongyang ved et belejligt tidspunkt og Trump inviterede Kim Jong-un til at besøge USA. De to topledere accepterede med glæde hinandens invitation," skriver KCNA ifølge Reuters.

Tesla svinger sparekniven - skærer tusindvis af job


For at sænke omkostningerne og skrue profitten op, vil Tesla skære 9 pct. af arbejdsstyrken fra. Det skriver Reuters.

I en meddelelse til medarbejderne skrev topchef Elon Musk, at nedskæringerne er en del af en mere simpel ledelsesstruktur.

"Som en del af det arbejde og fordi det er nødvendigt at sænke omkostningerne og blive mere profitable, har vi truffet den svære beslutning at sige farvel til omkring 9 pct. af vores kollegaer på tværs af selskabet," lyder det i meddelelsen, ifølge Reuters.

Nedskæringerne vil angiveligt ikke ramme produktionsfolkene, så det vil ikke påvirke arbejdet for at nå produktionsmålene på Model 3. Den seneste tid har Tesla forsøgt at nå et mål om 5000 Model 3-biler og i sidste uge sagde Elon Musk, at bilproducenten burde kunne nå sit mål i ved udgangen af juni.

Amerikansk telegigant får ja til megafusion


Den amerikanske telekæmpe AT&T har fået godkendelse til at købe Time Warner. Prisen løber op i 85 mia. dollar svarende til ca. 537 mia. kr. Det skriver Wall Street Journal.

Der har været protest mod handlen, fordi man frygtede, at det ville skade konkurrencen. Ifølge avisen kan det sætte skub i en flere fusioner.

Asiatiske markeder i fald op mod Fed-møde

Investorernes opmærksomhed er skiftet fra mødet mellem USA's præsident Donald Trump og den nordkoreanske leder Kim Jong-un til onsdagens møde i den amerikanske centralbank Federal Reserve.  Det skriver CNBC.

Onsdag morgen stiger det japanske Nikkei-indekset som det eneste med 0,25 pct. Hang Seng-indekset er nede med 0,64 pct., mens Shanghai Composite-indekset falder med 0,67 pct. og det koreanske Kospi-indeks falder med 0,05 pct.

Stille dag på Wall Street - alle venter på centralbankens næste skridt 

Det amerikanske aktiemarkeds reaktioner på mødet mellem Trump og Kim Jong-un var begrænsede. S&P 500 steg med 0,17 pct., Dow Jones faldt med 0,01 pct, og Nasdaq steg med 0,57 pct. Det er anden dag i træk med meget beskedne bevægelser.

Analytikere vurderer, at de kommende reaktioner fra den amerikanske centralbank, Fed, vil have en langt større indflydelse på markederne.

På selskabsniveau var den amerikanske højdespringer Independant Oil & Gas PLC, der steg med ikke mindre end 5,24 pct. Stigningen var affødt af efterspørgsel fra investoren Burggraben Holding, der købte 5,1 pct. af Independantaktierne.

Nederst lå Anglo American PLC, der faldt med -3,24 pct. Faldet kom efter offentliggørelsen af M&G's planer om købe Anglo Americans britiske hovedsæde i London og udvikle det til domicil for et mineselskab på en 25-årig lejekontrakt.

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


"Chokerende tal" om dybe fald i bankaktier

Det skriver medierne: Novo-topchef vil kaste nogle håndgranater

Skype-stifter: Danske pensionskæmper sidder for hårdt på sparegrisen

Mens du sov: Uro på asiatiske markeder før dagens vigtige oliemøde

Mens du sov: Trump puster yderligere til handelsuro og sender flere aktieindeks i rødt

Det sker i dag: EU kickstarter straftold overfor USA

Det skal du vide om aktiemarkedet fredag

35 Wall Street-banker klarer årlig stresstest

Vil du blive i London efter brexit? Ok, men det koster 550 kr