Mens du sov: May nægter at svare på, om hun vil stemme briterne ud af EU i dag
Den britiske premierminister, Theresa May, vil ikke svare på, om hun vil stemme ja eller nej til et brexit i dag.
Foto: AFP/Scanpix
Mens du sov Af
Vil Theresa May ud af EU?

Svaret blæste i vinden, da den britiske premierminister Theresa May torsdag aften i et tv-indslag på France 2 blev spurgt, om hun vil stemme for eller imod brexit, hvis der var folkeafstemning om det i dag.

"Nej, jeg sagde ikke, hvad jeg vil stemme," lød det fra Theresa May ifølge Bloomberg og fortsatte:

"Hvis en afstemning skulle komme på tale, så vil jeg gøre som sidst, hvilket var at sætte mig ned og kigge grundigt på emnet. Men der kommer ikke til at være en ny afstemning, så det er ikke et tema."

Da briterne stemte sig ud af EU i 2016 førte Theresa valgkamp på, at briterne skulle blive i EU. I oktober 2017 blev Theresa May også spurgt, om hun vil stemme ja eller nej til at blive i EU i dag. Dengang svarede hun heller ikke på spørgsmålet, skriver Bloomberg.

Siden har flere af EU's ledere dog talt for, at briterne skal være velkomne tilbage i EU, hvis landet befolkning har fortrudt, at de stemte Storbritannien ud af unionen.

Små tilbagefald for USA-aktier

Torsdag blev en dag med små tilbagefald på de ledende børser i USA.

Nasdaq Composite faldt med sølle 0,03 pct. til kurs 7296. Det var dog en snas bedre end S&P 500, der faldt med 0,16 pct. til kurs 2798. Værst gik det udover Dow Jones Industrial, der faldt med 0,37 pct. til kurs 26.017.

Ifølge Lindsey Bell, investeringsstrateg ved CFRA Research i New York, tager investorerne en slapper efter gårsdagens pæne stigninger, hvor de tre indeks steg med mellem 0,9 og 1,2 pct.

"Det her kan være et lille tilbagefald efter gårsdagens betydelige stigninger, indtil vi når længere ind i regnskabssæsonen," siger Lindsey Bell til Reuters.

Drama om den amerikanske finanslov

Sent torsdag stemte repræsentanternes en midlertidig finanslov gennem, der skal sikre, at den amerikanske administration ikke lukker ned fredag, hvor den hidtidige finansiering ophører. Men forslaget til finansiering skal videre gennem senatet, hvor det er uvidst om demokraterne vil gøre indsigelser. Store dele af den amerikanske administration af afhængig af finansiering, ellers vil administrationen lukke ned flere steder. Det skriver New York Times.

Asiatiske aktier holder vejret

De asiatiske markeder var oppe med beskedne procentpoint fredag, da de flere synes at ville vejre stemningen i USA, hvor truslen nu er en nedlukning af den amerikanske administration. Det Japanske indeks Nikkei 225 var oppe med 0,03 pct efter at have nået en rekord dagen før. I Hong Kong ramte Hang Seng-indekset en stigning på 0,11 pct. hvor særlig tele-aktier trak. Giganten China Mobile trak mest med en stigning på 0,25 pct. 

Uber får ny storaktionær


Det Japanske teknologi-konglomerat Softbank Group fik endelig overtaget en stor ejerandel af taxi-virksomheden Uber. Handlen værdiansætter Uber til 48 mia. dollar, efter virksomheden ellers tidligere har været værdiansat til 70 mia. dollar. Softbank er også storaktionær i den kinesiske pendant til Uber, Didi.

 

Få disse nyheder på mail

Tilmeld dig nyhedsbrevet Mens du sov og bliv opdateret, hver dag kl. 6.15. Tilmeld dig her

Har du brug for ny inspiration efter sommerferien? I Børsen Executive Club møder du topchefer fra ind- og udland. Klik her, og læs mere.

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Bocian: Det kniber gevaldigt med væksten i dansk økonomi

Vestas-optakt: Investorer vil stille skarpt på prispres

Danmarks USA-ambassadør går nu i twitterkrig med Fox News: "Kom selv til Danmark og se"

Nilfisk-boss får aktietæsk: Irriterende - men vi holder planen

Danfoss i kraftig vækst: Tager kæmpe-hop på bundlinjen

Her er ti danske aktier som handles til discountpriser

Lars Christensen: Erdogan og den fordummende magt

Mens du sov: Tyrkiske aktier er nu mindre værd end Netflix

Nilfisk-analyse: Aflyst fusion tvinger aktien ned