Lego-overhoved er blandt verdens 100 rigeste
Kjeld Kirk Kristiansen er blevet styrtende rig på Legos globale succes.
Foto: Scanpix
Karriere Af
Kjeld Kirk Kristiansen, som er overhoved for Lego-dynastiet og Danmarks rigeste mand, indtager en plads som nummer 65 over de rigeste mennesker i verden.

Det viser en ny opgørelse over verdens milliardærer i amerikanske dollar fra det amerikanske erhvervsmagasin Forbes.

Kirk Kristiansen er med sin formue på 13,1 mia. dollar, svarende til næsten 90 mia. kroner, den eneste dansker i top-100 over verdens dollarmilliardærer.

Det er et gevaldigt hop op ad listen for Lego-manden, der i 2015 lå nummer 129, og det er et resultat af et fantastisk godt år for Lego-koncernen.

Fem andre danskere optræder på listen, som tæller 1694 personer i alt.

Tøjrigmand på listen

Anders Holch Povlsen, ejer af tøjgiganten Bestseller, indtager en plads som nummer 258 på listen med sine cirka 35,5 mia. kroner, og Niels Peter Louis-Hansen, Coloplast, er nummer 403 med en anslået formue på 26 mia. kr. 

Lars Larsen fra Jysk er nummer 549 med cirka 21 mia. kr.

Ejeren af skokoncernen Ecco, Hanni Toosbuy Kasprzak, er eneste danske kvinde på listen. Hun ligger nummer 666 med en anslået formue på 18 mia. kr. 

Den sidste dansker, der er med, er Martin Møller Nielsen, som blandt andet har tjent sine cirka 11 mia. kr. på fly.

Der er dog stadig et godt stykke vej, fra de rige danskere og op til verdens rigeste mand.

Listen toppes af Bill Gates fra Microsoft, som anslås at være god for svimlende 75 mia. dollar, hvilket svarer til 514 mia. kr. 

Af andre kendte navne i toppen af listen, kan nævnes grundlæggeren af Facebook, Mark Zuckerberg. Han ligger nummer seks og skulle ifølge Forbes have en formue på 305 milliarder kr. Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder