Forbes: Bill Gates er stadig verdens rigeste
Grundlæggeren af Microsoft, Bill Gates.
Foto: Scanpix
Karriere Af
Der har i årevis været penge i at levere software til computere, og sådan er det også nu. Det kan Bill Gates skrive under på.

Han er en af grundlæggerne af Microsoft. Tirsdag er han atter blevet udnævnt af magasinet Forbes til verdens rigeste mand på den årlige liste over velbjærgede mennesker.

Det er 17. gang i de seneste 22 år, at han topper listen.

Bill Gates har ifølge listen en formue på 74 mia. dollar. Det svarer efter dagskursen til omkring 507 mia. kr. 

Det er ellers gået lidt tilbage for den 60-årige Bill Gates, der ifølge Forbes er blevet 4,2 mia. dollar fattigere i forhold til 2015.

Men hans formue er alligevel så stor, at der er luft ned til nummer to.

Og på andenpladsen er den 79-årige Amancio Ortega. Han er spanier, og han har skabt sin formue inden for modeindustrien. I hans imperium er tøjkæden Zara nok den bedst kendte.

Han er ifølge Forbes god for 67 mia. dollar. Det er 2,5 mia. dollar mere end i fjor, da hans penge "kun" rakte til en fjerdeplads på listen.

Nummer tre er en anden amerikaner, nemlig Warren Buffett. Den 85-årige investor har ifølge Forbes en formue på 60,8 mia.  dollar.

Nummer fire er Carlos Slim Helu fra Mexico. Han tjener sine penge inden for telekommunikation og har en formue på 50 mia. dollar.

Helu har i øvrigt haft et grimt år, rent økonomisk. Den 76-årige mexicaner har trods alt stadig salt til et æg, men hans formue er i forhold til Forbes-listen 2015 skrumpet med 27,1 mia. dollar.

Der er nye folk på top tilisten i år. Det gælder Mark Zuckerberg, grundlægger af Facebook. Han er rykket fra 16.-pladsen til nummer seks. Den 31-årige amerikaner har ifølge Forbes 44,6 mia.  dollar at bruge af.

Også Jeff Bezos, den 52-årige topchef hos Amazon, er højdespringer. Han er rykket fra nummer 15 til nummer fem. Han har en formue på 45,2 mia. dollar.Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder