Gal eller genial? Derfor har Zuckerberg altid det samme tøj på
Mark Zuckerberg (th.) i sin karakteristiske grå T-shirt.
Foto: Scanpix
Karriere Af
Gad vide...

Gad vide, hvor mange minutter, timer, dage - måske ligefrem måneder, du gennem hele dit liv har brugt på at udvælge det helt rigtige tøj. 

Kunsten at finde dagens outfit kan tage tid, og tid er kostbar – især når man hedder Mark Zuckerberg og er adm. direktør for Facebook.

Den 31-årige superiværksætter har af selvsamme årsag udviklet en strategi, der sparer ham for det daglige tidsspilde.

Tricket? En ualmindelig simpel gaderobe:

First day back after paternity leave. What should I wear?

Posted by Mark Zuckerberg on Monday, January 25, 2016


"Første dag på arbejdet efter barsel. Hvad mon jeg skal tage på?," skrev Facebook-stifteren mandag til et billede af sit karakteristiske tøjsortiment bestående af grå T-shirts og basic hættetrøjer. 

Forklaringen bag

Men hvorfor er det egentlig, at Zuckerberg dyrker en så simpel tøjstil? Svaret kom for første gang frem i lyset i forbindelse med en officiel Facebook Q&A i 2014.

"Jeg forsøger at forsimple mit liv på en måde, der minimerer antallet af daglige beslutninger. Det giver mig mere tid og energi til at udvikle Facebook," lød det dengang fra Zuckerberg.

Og Mark Zuckerberg er langt fra den eneste kendte personlighed, der foretrækker den simple tøjlinje. 

"Hvis du lægger mærke til det, har jeg næsten altid kun grå eller blå jakkesæt på."

Sådan sagde Barack Obama i et interview med Vanity Fair i 2012.

"Jeg forsøger at mindske antallet af beslutninger. Jeg vil ikke træffe beslutninger om, hvad jeg skal spise eller hvad jeg skal tage på af tøj. Jeg har alt for mange andre vigtige ting at tænke på," sagde Obama.

Jobs gjorde det også

Steve Jobs, den nu afdøde Apple-stifter, gjorde sig også bemærket som en person med en genkendelig stil.

Turtleneck, blå jeans og New Balance-sko var standard-sættet, når den visionære Jobs år efter år stod på scenen i Cupertino, Californien, og præsenterede nye Apple-produkter.  


Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler