Danmarks bedst betalte job
Karriere Af
En uddannelse som aktuar, økonom eller læge giver dig de bedst betalte job i Danmark.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har regnet på hvilke jobtyper, der er de bedst betalte i Danmark. Det har de gjort ud fra den såkaldte livsløn, som er den løn, man tjener, fra man er 18 til 80 år gammel.

Derudover har de medtaget risiko for nedslidning, arbejdsløshed og pensionsordninger.

Statistikken er beregnet på baggrund af jobtyper og uddannelser, og derfor er adm. direktører, skuespillere mv. ikke medregnet.

Den 27-årige Caroline Calov med dødningehovedringen har ifølge statistikken Danmarks bedst lønnede job.

Hun er hverken adm. direktør eller berømthed, men Caroline Calov har siden hun var dugfrisk færdiguddannet i en alder af 23 år sat sig i en stol med jobgaranti resten af livet og en livsindkomst på 25 mio. kr., som sparker både læger, jurister og økonomer ned af lønstigen.

Caroline Calov er nemlig aktuar og dermed en del af en eksklusiv skare af hardcore forsikringsøkonomer i en verden, hvor der er flere job end dimittender, og hvor den tårnhøje løn er drevet af én fællesnævner: Glæden ved matematikken.

Caroline Calov kan regne ud, hvad risikoen er for, at man mister evnen til at passe sit job eller på, hvor meget længere folk lever, som tiden går, så pengekassen er stor nok til at udbetale pensioner.

De kundskaber bruger hun i jobbet som aktuar og forretningsudvikler i Danica Pension.

Er du abonnent, så mød Caroline Calov i denne uges udgave af Børsen lørdag.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Pleasure anbefaler

Seneste karriere nyheder