Pleasure

Karriere Af
Når man bliver 50 år er det tiden at gøre status over karrieren. Det mener Stine Bosse, der forlader topjobbet i Tryg til fordel for bestyrelsesarbejde - og fordi hun nu har fået børnebørn.

"Det kan godt være, det ikke er så sædvanligt, at CEO's taler om det. Men det gør jeg så. Min beslutning om at gå nu handler om mine egne livsvilkår, min alder og det faktum, at jeg nu har fået børnebørn," siger Stine Bosse til borsen.dk og uddyber:

"Ved at blive 50 gør man sig nogle dybere overvejelser. Og de næste 20 år skal handle om bestyrelsesarbejde, frivilligt arbejde og min familie."

Bestyrelsesposter

Stine Bosse er født i 1960 og har siden 2003 været topchef i Tryg. En topchef, der har været kendt for mere end salg af forsikringer. Hendes personlige engagement i blandt andet integration og ledelse har været synlig på mange fronter.

Nu sadles der om.

Hun har fået mange tilbud om bestyrelsesposter gennem årene, som hun har været nødt til at sige nej til. Konkret er der intet, der kan røbes endnu, men hun er blandt andet interesseret i formandsposter og både nationalt og internationalt arbejde.

"Men nu vil jeg først lige vende skråen og overveje i hvilke bestyrelser jeg vil passe bedst ind i og hvor jeg bedst kan bidrage," siger hun.

Politik står ikke øverst på ønskesedlen.

Aktiekurs op på afsked

Tryg har været i modvind på aktiemarkedet efter et hårdt 2010, hvor resultaterne har skuffet. Aktiekursen er kommet lidt tilbage på banen i starten af 2011 - og i dag stiger den 1 pct. ekstra på nyheden om hendes exit.

Og det erklærer hun sig glad for.

"Jeg ved, at de ting der er lagt til rette for virksomheden kommer til at gøre godt. 2011 bliver bedre - og 2012 og 2013 bliver endnu bedre," siger Stine Bosse.

Hun afviser, at sidste års vanskeligheder har påvirket beslutningen om at gå.

"Nej. Jeg bliver mere tændt af, når det er lidt svært. Vi har haft et skidt 2010, men vi kommer til at levere rigtigt flot igen," lyder kommentaren.

Intern kandidat


Stine Bosse har sikret sig, at der er en intern kandidat til at afløse hende på jobbet. Men hvem og om det bliver denne person, der skal træde op af ranglisten vides ikke endnu.

Bosse henviser til bestyrelsesformand Michael Olufsen, der først i morgen vil udtale sig, når bestyrelsen har været samlet og drøftet den videre proces.
Følg Børsen eller Del artikel