McAfee blander sig i sag mellem Apple og FBI: Vil dekryptere iphone på 3 uger
John McAfee, den tidligere antivirus-udvikler og præsidentkandidat for USAs libertarianske parti.
Foto: Scanpix
Apples topchef Tim Cook har fået endnu en allieret i sagen mod den amerikanske efterretningstjeneste FBI.

Den tidligere antivirus-udvikler og præsidentkandidat for USAs libertarianske parti John McAfee har skrevet et langt indlæg publiceret på Business Insider, hvor han tilbyder at løse striden mellem Apple og FBI, som bl.a. Googles topchef også er gået ind i.

 Sagens kerne er, at FBI kræver, at Apple skaber en slags "bagdør" til den Iphone, der blev brugt af Syed Farook, som var blandt gerningsmændene i en skudepisode i den amerikanske by San Bernardino sidste år.

FBI vil have adgang til telefonens data, men Tim Cook har sat foden ned ved kravet om at åbne op for sikkerhedsmekanismer. McAfee er på Cooks side.

"Regeringen har bestilt en afvæbning af i forvejen forældede cybersikkerhed og cyberforsvarssystemer, og den beder os om at tage en tur ind i den nære fremtid, hvor cyberkrig utvivlsomt venter, med intet andet end hårde ord som våben og håb om, at vores fjender vil have medlidenhed med vores ubevæbnede tilstand og behandle os retfærdigt," skriver McAfee, som har sin helt egen løsning på problemet.

Et usædvanligt tilbud

Han vil sætte sit hold af eksperter til at dekryptere den specifikke Iphone, som FBI ønsker adgang til for at undgå, at Apple udvikler den famøse bagdør.

"Her er mit tilbud til FBI. Jeg vil gratis dekryptere oplysningerne på San Bernardino telefonen med mit team. Vi vil primært bruge social engineering, og det vil tage os tre uger. Hvis I accepterer mit tilbud, behøver I ikke bede Apple om at lave en bagdør i sit produkt, som vil være begyndelsen på enden for Amerika," skriver han.

 Ligesom Tim Cook ser han et kæmpe problem i at udvikle teknologi, der bekæmper de mekanismer, der sikrer telefonernes data.

"Regeringen foreslår, at værktøjet kan kun bruges én gang, på én telefon. Men det er simpelthen ikke sandt. Når først teknikken er opfundet, kan den bruges igen og igen på et hvilket som helst antal enheder. I den fysiske verden ville det være det samme som en hovednøgle, der kan åbne flere hundrede millioner låse - fra restauranter og banker til butikker og boliger. Ingen fornuftig person ville finde det acceptabelt," skrev Tim Cook i et åbent brev til Apples kunder efter kravet fra FBI.

Tidligere på ugen støttede Googles topchef, Sundar Pichai, også op om Apples modstand mod den amerikanske efterretningstjeneste på Twitter.

"At tvinge virksomheder til at muliggøre hacking kan kompromittere brugernes privatliv," har han skrevet på sin Twitterprofil.


________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Pleasure anbefaler