Pas på ekstremt vellavet snydemail fra "Skat"
Foto: Scanpix
Hackerne er efterhånden blevet så dygtige, at selv professionelle it-brugere har svært ved at gennemskue deres svindelmails. I øjeblikket hærger en meget vellavet snydemail, der tilsyneladende kommer fra Skat, de danske indbakker. Kun en lille detalje afslører snyderiet.

Det skriver version2.dk.

Mange danskere får i disse dage en mail fra Skat, der gør opmærksom på, at man skal huske at tjekke sin årsopgørelse. Problemer er, at it-kriminelle samtidig har sendt en tro kopi af mailen i omløb. Selv afsenderadressen ser korrekt ud.

Se sammenligningen af de to mails hos version2.dk.

Hvis man klikker på de links, der er i snydemailen, så kommer man ind på en kopi af Skats hjemmeside, og her skal man bare lige taste sine kreditkortoplysninger ind...

"Det er virkelig noget, de it-kriminelle har investeret i. Det ser sindssygt godt ud. Kvaliteten af grafikken, logoerne - det hele er præcis, som i den originale mail fra Skat. Og det gør det virkelig svært for borgerne at skelne de originale fra de falske mails," siger lederen af varslingstjenesten DK-Cert og næstformand i Rådet for Digital Sikkerhed, Shehzad Ahmad, til Version2.

Man kan dog afsløre snydemailen ved at holde musen hen over de links, man kan trykke på. Hvis adressen her ikke er fra skat.dk, så er der tale om en falsk mail.

Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Pleasure anbefaler