iPhone 5 og Galaxy S3 dumper antennetest
Foto: Colourbox
IT Af
Apples iPhone 5 og Samsungs Galaxy S3 er to af de bedst sælgende og dyreste telefoner på markedet. Men de dumper ny test af mobiltelefoners antenner.

Det skriver Ingeniøren.

Har man investeret i de dyre modeller, har man altså den største risiko for ikke at kunne få forbindelse, når man ringer op.

Antennetesten, der har testet de ni bedst sælgende mobiltelefoners antenner, er foretaget af professor Gert Frølund Pedersen fra Aalborg Universitets Institut for Elektroniske Systemer.

Slet og ret forfærdelige antenner

Professoren har set på, hvor gode telefonerne er til at modtage signaler på danske frekvensbånd og hæfter sig mest ved resultaterne for opkald på 900 MHz-båndet. Det frekvensbånd benytter mobilselskaberne til deres dækning uden for byerne, fordi det rækker længst.

Og her flopper Apples og Samsungs nyeste og dyreste modeller i testen.

De kan kun opfange signalet ved henholdsvis -88,9 og -89,9 dBm. Det er markant dårligere end den tredjedårligste i testen, Nokias billig-telefon C2-01, som giver dækning ved -93,1 dBm.

DBm er en logaritmisk skala, og jo lavere værdierne er, desto bedre er modtagelsen. Hver -3 dBm svarer til en halvering af signalet.

Ifølge Gert Frølund Pedersen har iPhone 5 og Galaxy S3 slet og ret forfærdelige antenner.

"Inden jeg begyndte at teste, var jeg overbevist om, at jeg ville se resultater, som var bedre på S3 og iPhone 5 end på forgængerne S2 og iPhone 4. Jeg kunne ikke forstå, at jeg tværtimod fik resultater, der var så meget værre," siger han til Ingeniøren.

Professoren frustreres over, at mobiltelefonernes antenner bliver dårligere og dårligere.

Hans test viser også, at kvaliteten på antennen ikke har noget med prisen at gøre. Den bedste antenne findes nemlig i Nokia 1800, som kun koster omkring et par hundrede kroner.
________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Vil du prøve at få nyheder på Messenger? Nu kan du følge Børsen på Facebook Messenger og få de vigtigste nyheder hver morgen på hverdage. Interesseret? Klik her og kom i gang.

Andre læser dette lige nu


Gå til pleasure.borsen.dk Gadget på pleasure.borsen.dk

Pleasure anbefaler