Pleasure

Skype-stifter lover gratis telefoni og bredbånd
Skype-stifter Niklas Zennström vil nu tilbyde gratis bredbånd og telefoni.
Foto: Scanpix
Skype-stifter Niklas Zennstróm er nu kommet et afgørende skridt nærmere på at kunne tilbyde verden noget, som de fleste vil nyde godt af.
 
Hans nystartede firma, FreedomPop, vil nemlig gøre sig i gratis telefoni, sms og 4G-bredbånd.

Det skriver IT-hjemmesiden Comon.

Hidtil har virksomheden ikke haft et 4G-net, og derfor har planerne ikke kunne realiseres. Men det har ændret sig nu.

FreedomPop har nemlig fundet sig en ny partner i den amerikanske teleoperatør Clearwire, som allerede er en aktiv spiller på 4G-markedet, og planen er, at Skype-stifterens firma skal betale et ukendt beløb til Clearwire for at bruge deres net.

Men spørgsmålet fra mange vil nok lyde: Hvor skal pengene komme fra, hvis alt er gratis?

FreedomPops plan er, at basistjenesten skal være gratis, mens pengene skal komme fra premium-tjenester, som tilbyder noget ekstra. Lignende løsninger er kendt fra blandt andet musiktjenesten Spotify.

Zennström forventer, at 10-15 pct. af brugerne vil betale for at få premium-adgang, hvor der også vil blive tale om højere hastighed og bedre kvalitet.

Indtil videre må danskere med hang til gratis glæder væbne sig med tålmodighed, for i første omgang satser FreedomPop nemlig kun på det amerikanske marked.

Prøv Børsen Play - gratis for Børsen-kunder
Børsen Play er en on-demand nyhedskanal, der følger dine aktier i realtid. Børsen-kunder får Børsen Play gratis - på play.borsen.dk eller i App Store eller Google Play. Man kan logge ind med samme brugernavn og kodeord, som man bruger til at logge ind på borsen.dk.

Følg Børsen eller Del artikel
      

Deltag i debatten

Retningslinjer for debat

π