Salg af smartphones eksploder
Foto: Bloomberg
De er et hit, man ikke kan komme uden. Der bliver solgt markant flere smartphones end for et år siden.

I tredje kvartal af 2010 blev der i alt solgt 77,1 mio. smartphones som iPhone, Blackberry og HTC Desire på verdensplan. Det skriver Epn.dk.

Det svarer til en stigning på 78 pct. i forhold til samme periode året før, hvor der blev solgt 43,4 mio. smartphones ifølge en opgørelse fra analysebureauet Strategy Analytics.

Nokia er den største spiller på smartphone-markedet, men især Apple haler ind på den finske gigant med den populære iPhone.

Slår Blackberry

Apple fordoblede næsten salget af iPhones i tredje kvartal sammelignet med sidste år og solgte i alt 14,1 mio. Dermed overhaler Apple RIM, der producerer Blackberryen, og er nu næststørst på smartphone-markedet med en andel på 18,3 pct.

Nokia solgte 10,1 mio. flere smartphones i tredje kvartal end samme periode sidste år (i alt 26,5 mio.), men selskabets markedsandel er i samme periode faldet fra 37,8 pct. til 34,4 pct., skriver Epn.dk.

Smartphone er en betegnelse, der dækker over mobiltelefoner, som har et styresystem, kan installere programmer og har funktioner som netadgang, der ellers tidligere var forbeholdt computere.

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler