TDC: Pas på udenlandske opkald
Det er højsæson for telefonsvindel fra udlandet, så pas på hvis du bliver ringet op fra et udenlandsk telefonnummer. Sådan lyder advarslen fra TDC.

Udenlandske svindlere ringer i øjeblikket til danske telefonnumre i stor stil. De håber, at danskerne bliver så nysgerrige efter at se, hvem der har ringet til dem, at de ringer tilbage.

Sker det, så får man fat i en telefonsvarer i udlandet på et nummer, der er forbundet med en meget høj minutpris.

"Vi oplever sådan cirka en gang i kvartalet 'peaks' i udenlandske svindelopkald, der på den ene eller anden måde forsøger at lokke danskerne til at ringe tilbage. Det tyder på, at der er særlig mange opkald lige nu," siger Anne-Mette Sommer, afdelingschef hos TDC.

Skifter numre

Hun fortæller, at svindlerne løbende skifter deres opkaldsnumre ud, så når TDC lukker for en nummerserie, så sker kaldene bare fra en ny.

"Det absolut bedste råd er at bruge sin kritiske sans, når man får et opkald om at have vundet en rejse til Caribien eller lignende. Det gamle ord gælder stadig: Når noget lyder for godt til at være sandt, så er det ofte, fordi det ikke er sandt," siger Anne-Mette Sommer.

Andre læser dette lige nu


Seneste IT nyheder

Pleasure anbefaler