Generelt Af
Efter at Kina i juni satte rekord i handelsoverskud i samhandlen med USA, vil det alt andet lige gå nedad bakke i indeværende måned på grund af første runde af toldsatser imellem de to lande.

Det vurderer Amy Zhuang, analytiker hos Nordea i Singapore, over for BBC. Det sker, efter at Kinas eksport til USA i årets første seks måneder steg 13,6 pct. sammenlignet med samme periode året før, mens importen fra USA steg lidt mindre med 11,8 pct.

Dermed endte Kinas handelsoverskud i samhandlen med USA i første halvdel af i år på 133,76 mia. dollar, hvilket var en stigning fra 117,51 mia. dollar i den tilsvarende periode sidste år. I alene dette års juni endte handelsoverskuddet på knap 29 mia. dollar, hvilket var rekord.

- Vi forventer, at handelstallene for juli kommer til at skuffe, siden det er der, at den første runde af amerikansk ekstratold havde sin start.

- Men vi regner dog stadig ikke med et stort fald, fordi den runde ekstratold kun ramte varer med en værdi på 34 mia. dollar, hvilket er relativt lidt i forhold til Kinas samlede handel, siger Amy Zhuang til BBC.

Oven på ekstratolden på import af kinesiske varer til en værdi af 34 mia. dollar har den amerikanske præsident, Donald Trump, siden varslet ekstratold på endnu flere varer til en værdi af 200 mia. dollar.

I begge omgange har Kina varslet gengældelse over for de amerikanske tiltag.

/ritzau/FINANS


Vil du blive klogere på strategi og ledelse? Børsen Executive Club er tilbage, og giver dig inspiration og konkrete værktøjer. Interesseret? Klik her, og læs mere

Andre læser dette lige nu


Børsen anbefalerForsiden lige nu


Søn af Tiger-stifter vil ud af forældrenes skygge

Anders Holch skyder penge i 29-årig tysk iværksætter

Raketeventyr i Hvidovre rejser kvart mia

Irans præsident truer Trump: Leg ikke med løvens hale

"Så ved man, at man er nødt til at lukke og slukke"

Løkke bakker op om færøsk selvstændighed under OL

Boligejere går glip af gylden mulighed i sommervarmen

Hvorfor er unge milliardærer så kedelige?

Jyske Bank: Regnskaberne vælter ind i næste uge og det er godt nyt for investorerne